[進入第二輪] NBA 2019-20 Bubble 季後賽討論區 (18)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
exactly
認同數字人係差個go to guy嘅球員 不過佢地都冇空間簽人 就算交易都要拎Embiid Simmons其中一個換 我覺得呢份重任應該係Simmons做埋先係 話曬模版係RMBJ
其實真係熟書嗁嘅分析係無飽和
飽和嘅係嗰堆鳩嗡2K派
RMBJ都唔係成日肯做go to guy
睇過佢太多次扔炸彈
閪暫時學得最似就係呢個位
肯打+打到已經係兩個世界啦
所以先叫佢試其他
但係呢一刻Simmons就算有心都係無力 冇3分冇中距離 人地都會退後幾步守佢 佢唔傳唔得
樂觀d
仲要出多六年糧比佢
六年內成到才既都唔算蝕既
其實ben空晒都唔會射原因係咩
冇信心入影響數據?覺得有更好進攻選擇?
我覺得係困住曬係入面除左練波冇野好做 搞到個個狀態都fit左就真
時代科技進步晒啦,以前既人3分技術未掌握得好,下下靠2分好難拎咁高分,所以唔好再停留係咩新不如舊,事實就係一代比一代更進步,mj黎到現代都要苦練3分先得
我想答後者
但唔想又比人話盲撐
唯有答你佢係廢柴
你係盲撐

佢就擺明係冇信心架啦
防守方同攻方本身就唔平衡
依家既球例 摸兩野就foul
你叫防守者點守?
I agree with you
Luka同Ben互換嘅話隊波會點
欣賞你出片 多D人睇NBA係好事
之但係你關於trading既concept錯到呢⋯⋯

睇番你講勇士條片,D trade簡直用痴撚線黎形容
(我知你係抽波前既片黎,所以用projected pick)
1st pick換6th pick+Payton+法國仔
6th pick picked Okoro
中產簽bazemore

呢個option簡直災難
1)選秀細年1st pick同6th pick價值爭幾遠你知唔知?
我咁講丫,今年得兩隻有機會做到球星(edwards, wiseman),1st pick會pick其中一個,而6th pick只係pick到role player,當你假設番1st pick(球星)換6th pick(role player)+Payton+法國仔,你就明你個trade有幾 on9
2)Payton 同 法國仔都係廢架!
唔知你有冇睇波,定只係睇住salary 表match 番就當睇左,呢兩隻廢到係NYK都擦唔到數據,我唔好用番bowman?
知唔知點解Payton 份約800萬?溢價約聽過未?NYK簽800萬俾佢係為左升高個salary咋,overpaid約見過未?法國仔就⋯⋯過埋下年都唔會係NBA,咁都trade黎⋯⋯
得罪講句,兩件底薪都未必有人要,你當重要補強咁trade⋯⋯痴線

6th pick picked Okoro
中產簽bazemore
呢兩個費事講啦,你都唔make sense既
你諗下呢個補強機會應該係curry klay green最後一個衝既機會,你pick D咁既野tradeD咁既野簽D咁既野,係唔係代表逼佢地提好退休?

最後,唔係叫你唔好講,係諗下每隊球隊建隊方針、戰術素養、球隊文化、球員技能包,先好寫呢Dtrade prediction,trade prediction唔係match salary, 睇歲數 就寫到出黎
睇多D波啦
(我都廢事講你bucks同warriors果個字母trade, 將鹿半隊正選換warriors pick, 幾on9先會將mvp換強隊pick)
個人覺得better option係吹出黎
你係role player既 梗係希望有更好選擇
你係球隊第一人 你射既波就已經係better option
MJ Kobe clutch time tough shot會唔會搵better option 比晒空位你就係要你射 你唔射唔該落場 讓番第一人依個位比人
利申鳩up
換個角度睇
無信心同覺得有更好進攻選擇其實差不多
如果佢有信心
就會覺得自己就係更好既進攻選擇

btw我明明只係追擊班盲反
點解是盲撐
Clutch time隊友有open look傳完全冇問題

前提係本身你呢個球星係會自己Take shot先
你事實係盲撐

呢度上開個d冇一個覺得你唔係盲撐
nash都係第一人 magic都係第一人
同埋officially黎講低位之鬼先係第一人
誤會黎
希望我下次改名後可以令大家眼前一亮
射術進步呢一點都唔會變
最好你就回應下啦,想知你出片果陣諗緊咩
慢慢覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞