[進入第二輪] NBA 2019-20 Bubble 季後賽討論區 (18)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
HBK
側翼防守同AG有咩關係?

推佢打3你係咪想佢同隊波一齊死?

你數字人篇野
Teague, E.Moore, DJ Augustin, Reggie Jackson, Alec Burks,
Justin Holiday, Garrett Temple, Kent Bazemore, Solomon Hill, Harkless, Joe Harris, Valentine

有邊個係真係一個Solid嘅持球射手?

如果你有睇數字人呢兩年,佢係要個Go to guy closer ,即上年Jimmy Butler嘅角色

呢堆人有邊個可以分擔到?
悶可能係你表達方式問題

但係拎2K Stats出黎當真就一定錯

同樣係講廢stats點解後徹步條肥閪就冇咁悶
佢係想講你講既野唔係反映現實
你拎stat黎做support都仲好d
你拎2K做support就
拎2K stat 咁你不如討論下doncic同94 olajuwon已經係同水平(96 rating)
點解carry唔到小牛champ仲好啦
講真無可能會講得晒每隊球隊嘅深層次問題,最多都係講得出個面勁個底廢無三分呢啲係人都知嘅

真係要好熟隊波先會知隊波有咩結構性問題,點樣可以解決,需要邊啲球員,可以點樣操作

你問我塊我都未必答到,唔好講隊隊評一次
Porzingis 推落5
Gordon咪有4打

可能我寫得唔清楚
上面嗰堆講緊今年份迷你中產Target到既人
迷你中產點搵個Butler級數

嗰期我仲喺story post咗點樣將Al Horford換做射手
你可以去睇吓highlight

返返Butler嗰點
你要搵個3分普通又要持球既側翼
咪將Simmons Embiid冇外線既缺點放大
哩個真

後撤步都唔係下下攞數據更多用meme
仲推Por打5?
你係咪想佢死?

你個中產冇解決到個問題,最理想一定係放走Hoford/Harris換個Swingman返黎,呢樣多數都係要進行多方交易,到時先再決定d特例點用

而閪同MB個缺點一直都係度,要點樣cover係教練諗去點做
唔係話你簽一個識得打下亂仗嘅Guard就即刻解決到

冇一個可以打到球星波嘅Swingman先係最大問題
無打兩季半
唔講防守實退化
仲要射波又唔好已經玩撚完
學hbk咁寫湖人實冇死
我都唔想
但之前有片用NBA官方啲數據
頭幾分鐘啲人就唔睇
似係睇完後撤步同天sky之後執少少就出篇文字版
見到佢話76差個可以無視防守射三分既人真係笑撚左出聲
可以勁到無視防守既射手有邊隊唔需要
或者想問下邊隊有
到最後係咪又係講緊紅撚
respect
換個後衛返嚟 再用特例簽返個後備側翼係而家已經預視既
76人負責打球星波既就係Ben同MB
隊波冇資產去換你講既等級既球員
睇吓有邊啲射手喺防守球員距離2-4feet 既情況下仲有一定命中率
Korkmaz係俾人放一步再返去Contest都得
所以我先咁講
點樣冇資產

必要時2揀1放雙帝都仲係Option
不過唔會係今年

呢個夏天甩Horford/Harris是但一件一定係First Option架啦
點樣做都要等真正完季先知

但係你話要一隻控到場Guard、一個打亂仗球員,係人都知,咩隊都要架啦
多謝咁多Ching俾咁多建議我
學到嘢
如果仲係bb教波既話
就真係好需要呢種唔夠位射都射到既人
而家咩教練都未知
就應該唔會質質然aim呢種跑動型射手
呢種射手咩隊都岩

要係冇所謂

但佢根本捉唔到個重點

數字人最大問題係乜野?

比你好彩簽到幾個呢d你想要嘅Role player返黎個問題解決左未?

做呢啲分析都飽和晒啦咁多人做,試下做啲冇乜人做既範疇仲好啦
冇go to guy close game冇人識打 最多咪東semi囉
你有多年go to guy既 呢啲role player buy out自己仆過嚟啦
或者新教練可以教識低位之鬼打clutch time呢
或者病閪下季開始變中距佬打到clutch time呢
或者柒碌下季GG正式重建呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞