香港外流球員討論區 (33)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
閪時間
Tsun大灣區最強本地中場,睇網上留言係
睇我留言?

事實係大中華區最強華人年青中場
顛峯計歐冲天份完爆龍仔茹子孫銘
爆過田中斗莉王

https://youtu.be/cNA5hpN_XDY
足協杯估計申花 win 硬,杯賽專家
從來都知歐沖有料. 而家笑9佢都係因為外流經驗太失敗
依家佢仲未認清認實一睇d訪問笑死
同Kevin一樣,得個講字

要睇鋪、一啲因素、疫情關係、FIFA禁制令未能外流
其實如果佢覺得葉鴻輝陳7豪哥呢個
template嘅職業生涯對佢嚟講係無意義嘅話 佢又錯唔曬 始終每個人價值觀唔同 佢當初大可留喺南華唔去橫濱
你叫佢疊埋心水踢本地波佢寧願退役
同意
佢起碼有野心想出去試 唔想留喺香港呢個枯井
就算睇完而家啲訪問都唔明咩叫「認清現實」
人地失敗左起碼有努力過,有乜野好笑
又唔係賣港賊
咁你都要證明俾人睇你係有外地球會要㗎,上年就有韓國球會要,之後就話一啲原因未能外流,去到大埔、流浪又係冇乜點出,今次又話疫情原因

成日吹到自己鬼咁勁,咩練波入好多波,扭到杜威瞓低,到頭來乜都證實唔到
歐冲闖韓國觸礁 投流浪獲更大自由度
今夏轉會中最令人關注的流浪球員,非前大埔中場歐陽耀冲莫屬,李輝立指最初獲對方主動聯絡,「他踢這麼高層次的足球,所以對此感到很出奇。他說自己很不忿氣,希望證明自己,希望他可成為年輕球員的榜樣。」
據了解,歐冲原先嘗試外流韓國K2球隊,惟最終未能成事,剛巧遇上流浪升班,「當時很多球隊已經完成組軍及開操,但流浪仍有空缺,加上他們給予我較多出場機會及自由度,所以選擇加盟。」這位30歲中場往年僅四度披甲,今季以爭取上陣為首要目標,「只想有表現的話,再外闖也不成問題。陣中很多年青球員都沒港超經驗,練習時會多提點他們,減少比賽中的犯錯。」
https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E9%AB%94%E8%82%B2/363118/%E6%B8%AF%E8%B6%85%E8%81%AF-%E6%A8%99%E6%BA%96%E6%B5%81%E6%B5%AA%E5%86%80%E7%90%83%E5%93%A1-%E5%90%8C%E8%88%9F%E5%85%B1%E6%BF%9F-%E9%99%B3%E5%81%89%E8%B1%AA%E8%BD%89%E6%88%B0%E6%A5%AD%E9%A4%98%E8%81%AF%E8%B3%BD?itm_source=universal_search&itm_campaign=hk01&itm_content=all&itm_medium=web
咁講真Kelvin呢啲叫做比較熟路嘅都要靠吹 都會撞版 辛祖鬼佬樣都臨門去唔到韓國 香港要外流唔係咁易嘅
佢貴州嗰度應該真係好唔忿氣嘅 所以問親佢都講一餐 其實兩邊都有佢道理 只可以話佢唔好彩 出得一兩場就重傷
只是,來到2020年8月,這個深愛足球的男人仍有一個夢。為何一心想踢足球,最後卻去賣海鮮?歐陽耀冲這樣解釋:「我想踢波,一直都係踢波行先。其實我本應在今年初已經外闖,3、4月和流浪解約,只是因為疫情阻隔令我去不到心儀的地方,只能一等再等。既然不想魯莽簽約本地球隊,只能想方法謀生養活自己。」

https://www.upower.com.hk/article/590212-%e7%82%ba%e5%9c%93%e8%b6%b3%e7%90%83%e5%a4%a2%e8%b3%a3%e6%b5%b7%e9%ae%ae%e6%b1%82%e7%94%9f-%e6%ad%90%e9%99%bd%e8%80%80%e5%86%b2%e7%ad%89%e5%be%85%e6%a9%9f%e6%9c%83%e5%86%8d%e5%a4%96%e9%97%96
備受關注的新兵歐陽耀冲昨日亦有亮相標準流浪開操,新季將披上89號球衣的他明言出場機會大於一切:「其實我有接洽南韓K2嘅球會,係十幾日前先知去唔到,嗰時好多球隊已經埋晒班、甚至開晒操,我本身都識Philip,佢畀好大自由度我,我相信會有好多出場機會。」

https://orientaldaily.on.cc/cnt/sport/20190813/00286_002.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞