點解成個連登冇人講移民美國?

154 回覆
7 Like 31 Dislike
On9仔
香港有嘅嘢基本上美國有齊甚至更好
醫療真係太貴

機會多好多,英國你冇一口地道嘅英式英文注定做藍領,澳洲就連當地人讀完大學都係做農夫,加拿大工種都好單一。
地方大屋大去過真係見識到乜嘢叫做空間控制你嘅想像,後花園種果樹或者有游泳池都已經係小兒科,泳池邊仲整個水吧,車房玩好多嘢,近海可以買隻船出海,有啲自己屋企後面已經可以落船出海,太多嘢玩,唔怪得知啲人咁有創意
因為移民美國難道高好多
同埋住屋其實係好撚區
east 同west既治安已經相差好遠
以前睇到槍擊案可能就會咁諗
由721開始深深明白到點解美國人咁堅持平民要有武器,DLLM如果香港人有槍個政府一早收皮
支那人
咁唔反共嘅話
香港都好安全
人地大把人唔缺人,只想要各field既精英
槍權天授
美國係屈機地存在
USA
幾弱智先講得出侵唔係好美國總統
求其一年嘅政績都多過前任兩期加埋,佢串咀係串得起,工業回流保障當地智識產權上中下階層都照顧曬,連啲黑人都話佢係對黑人最好嘅總統時

你個未移到去嘅柒頭話人唔係好總統 真美國人多得你呢啲pro dem弱智唔少
Road trip揸到邊去到邊 但唔代表停到邊架嘛 體埋放心力架區無景點去 入邊全部垃圾廢墟 你唔會想停係個d位
笑撚咗屌你作大可摸耳做下research先
無錯
加州grad
收皮喇,未去美國住過就幫美國打飛機,有病睇醫生喇,垃圾
“你大陸返工”

請問你點睇到我幫美國打飛機?
你大灣區返工
客觀事實黎
有證有據
而我呢個回覆完全冇表達個人立場

而家睇黎你真係要睇睇醫生啦
睇吓隻眼有冇事
最重要個腦都要check check
你又會知我大灣區返工? 驗下腦喇
話美國唔好 你就第一個岀聲 但連工作證都無嘈乜
佢有乜講錯呀話美國鬼城 ,住過oakland 就會知香港好
好撚無撚用 垃圾
香港未又係大陸一部份 大灣區其中一個stakeholder
講到自己香港獨立成國咁
無得炒美股。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞