點解成個連登冇人講移民美國?

154 回覆
7 Like 31 Dislike
有得Google 去旅行嘅時候嘅路線應該做多啲功課
緊有既 唔會乜都冇 但英國最top既精英都會係美國
好 你條廢柴同垃圾左膠加州一齊死出美國
我阿爺80年申請依親移民
等左10年
而家全家美籍
依家有移民樂透大抽獎,冇留意咩🤣🤣🤣
downtown真心高危。。。。。。
郊區生活才是美國生活
經濟機會多
已封鎖會員 不努力真的好爽
已封鎖會員 最接近人的神
已封鎖會員 睇住個世界燒
香港得7-8萬美國公民又有特衰 唔知包左鬼佬未
稅比加拿大澳洲同其他歐洲國家低,普遍都係交25%收入稅。全球收稅以我理解英國加拿大澳洲都有。醫療係貴但係如果自己公司本身有醫療保險就一啲都唔貴。之前屋企人有cancer,睇專科醫生做手術做電療加埋都係兩千蚊。生仔仲抵過香港,有獨立病房住兩三日所有嘢加埋都係一兩千。歧視問題自己喺美國住左差唔多20年都好少遇到。至於左膠其實歐美國家度度都多,唔係美國特有
但我聽啲人話好多人嘅醫保好差 郁啲就加價 不過你嗰邊就真係好抵 兩千蚊醫癌症
好奇問下用左咩藥攪到要幾十萬港紙
今日啱啱到步美國
好彩唔使隔離14日
Welcome to America
講真,稅率高同醫療費用貴係岩,但其他野...你去過美國生活未?
揸車係煩,但慣左其實好閒,而且我住過LA,係好撚正,當地啲韓國菜、日本菜、越南菜都好地道(韓燒比我係韓國食嘅更好食);outlet買貴野好撚平;華人係當地第二大群體,而且加州左膠啲歧視少啲,因為當地太多有色人種...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞