點解成個連登冇人講移民美國?

154 回覆
7 Like 31 Dislike
澳洲移民po推左10幾個
美帝呢
美帝移民真係唔易
點難法?
去美國有咩好
夜晚出街真係要好小心
分分鐘沒左條命
有槍有nigga
其實美國真係唔係一個好既移民地點
稅貴、全球徵稅,但醫療、教育都超貴
生仔都要萬萬聲美金,更加唔好講大學學費
去做任何野都要揸車,超唔方便
治安小朋友返學又驚槍擊案,夜少少返屋企都驚
歧視亞洲人特別嚴重,連黑人都會歧視亞洲人,亞洲人幾乎係最低等既人種
幾十年間全球各地到處打杖,得罪好多痴線佬,隨時又有恐怖襲擊去到屋企門口
仲有,一諗起依家啲左膠橫行、BLM同individualism我就頂唔順(google下咩係Karen)

其實香港真係好好,以上問題全部都無
我真係好憎共產黨、習近平同林鄭月娥,點解佢地唔快啲死
淨係醫療貴到癲都令好多人卻步。

經典 比蛇咬要一球
美國真係好恐怖
平時出街要著避彈衣
利申移民左十幾年
咩野經濟世界第一最好既學校文化輸出都係假像
你睇有咁多恐怖野根本就係一個鬼域
國內吋草不生
遠 (雖然英國都遠)
難度高
侵侵雖然憎中共但唔係好總統 (來緊睇下換唔換得走)

利申搞緊
你大陸返工
Cc tai班連登仔舉曬手支持槍權
利申我都擔心
純粹覺得美國無論經濟定教育都好top
後生去拼搏下係好吸引
其實如果公司幫你買保險 保到足
唔call白車 真係要咁貴咩
美國真係好危險,平時揸M1A1先敢出街
玩慣gta,見到nigga一個打十個
美國如果無親屬移民。
就主要投資移民(eb5),或工作移民(eb3).

eb5好貴,正常人無錢, eb3要有公司肯請。

除非有bro係個邊開公司請。

利申:想去美國,有無bro肯申請我eb3?
其實全球徵稅,出名既移民國(英、美、澳、加)都有

主要原因係貴
550萬港紙+創業+請10個人
基本上果550萬預蝕曬

生活指數高

醫療,好撚貴
喺加洲呢啲左膠地方其實無乜人歧視你
搭車有中文(繁體)
街上面見到啲上咗年紀嘅鬼婆叫我最好移民過嚟,如果唔係佢地老咗無人養
怕危險嘅話唔好深夜落downtown就得
教育同醫療貴係真,同埋真係要識揸車
如果搭巴士要喺google map睇咗時間先,如果唔係有排等
because looting matters, 不了
住過哂英美國 美國真係多啲機會
比我揀一定係留係美國 係難移民姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞