點解成個連登冇人講移民美國?

154 回覆
7 Like 31 Dislike
我講個公民身份好啫

如果講生活問題我覺得治安同醫療仲大獲過你講嘅租客問題
連登仔比中國洗得多腦 美國根本你唔去d黑鬼區其實好安全
利申LA人
比人爆下車玻璃搶下錢個d已經算小事最起碼冇人受傷
所以有好多人過左德州住同搵食
移民美國揀邊個州份都幾重要下
bay area/ nyc/ boston/ seattle 邊個安全/宜居d?
但係民主黨州份左膠d
冇咁易比人歧視喎
大城市大部分都好安全,當然都有窮人區
唔係女權撚嘅代表,係講緊有啲白人女人覺得自己好有privilege 會做埋啲offense 到其他人嘅行為包括歧視
講安全應該係波士頓
不過基本上呢幾個城市都好安全
你唔去某啲地區基本上唔會有事
Bay Area 係會有車俾人扑爆玻璃
但係通常都係冇人喺架車上邊先會發生
美國冇啲新聞講到咁危險咁誇張

利申:喺美國差唔多住咗20年
唔係女權 係由西客女人延伸至廢中師奶
通常但唔一定嘅特徵包括:少少野就要見人經理 反疫苗 素食 白人至上主義 活躍於fb 反blm

香港人英文名同真鬼佬會改嘅名係有啲唔同 大把人仲改緊老套同奇怪英文名 啲Apple Candy Cherry 去到外國咪又係笑大人個口

其實唔只Karen 仲有Ashley =無腦抖陰白人後生女 Barbara = 麻撚煩阿婆
算係meme culture 嚟 離開咗美國就唔啱用好正常
本身有緣卡
如果想喺香港搵左美國工先過去 有啲咩途徑
教育係最top
但要同全球精英學生競爭
英國最top易入好多
投資移民/讀完書留低做野
有無師兄講下工作方面?揾工/工作風氣之類係點?
其實有車已經好好多 我搭bart就真係多癲佬
boston/ seattle 幾安全
係,美國有車之後真係無驚過 試過訓唔著 同條女渣住架車凌晨三點去downtown LA 6–7-8街冒險 睇下d喪屍黑鬼個個時間會做咩 有咩姨郁即刻全速走
美國啲地鐵不嬲好多痴線佬
紐約同埋三藩市啲地鐵仲要極度污糟
反而波士頓嗰邊啲地鐵算唔錯
好少見到痴線佬同埋都算乾淨
反而我住個區雜 夜晚返屋企落車個下係最危險
有啲區唔入得已經好恐怖
之前睇24味同吳彥祖個訪問話佢細個有朋友入左黑人區咩都沒做 比人打爆左個頭射斷左隻腳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞