越煮越好條友 越黎越痴線

613 回覆
122 Like 228 Dislike
佢之前無聲約五分鐘長度嘅蛋糕片真係好實用,學到唔少嘢
但依家每條片又長又沉,又用埋啲所謂「科學」解釋每一個step,其實格硬塞啲google 資料
屌最記得有次整個cheese sandwiches ,條片用咗15分鐘,唔講仲以為個麵包由麵粉做起,水分太多真係睇唔落
https://youtu.be/h1jc2yXC7Ho
原來佢黃架,咁即刻FOLLOW先
平時諗唔到煮乜都會開佢頻道黎睇有咩揀
求撚其食屎
睇佢煮牛扒,塊野似足合成肉
佢d views 過百萬ga 😂
Cls
佢個d笑片黎,又cheap又劣,唯一可取就係片尾奶閪式試食
爐頭差太遠,有D野做唔到
BTW王剛真係好撚勁,佢直頭係教人開餐廳
同職人吹水一樣都係咁撚垃圾
2個唔同市場黎,星星果d真係做廚,學野緊係睇佢喇。

但d師奶有撚咁勁咩,好多都又弱智又懶,於是睇愈煮愈好,走家常簡單路線。

利申:自從愈煮愈好開始亂播歌就無睇佢
職人吹水咪又係茶餐廳級數
可以食返上90 或者試下突破自己
cls搞完生豬肉隻匙羹掂到鮑魚汁個樽口都算
隻匙羹有生豬肉粒再直接去’不’砂糖
到最後啲汁上碟我勁想嘔
想睇你平時煮d餸係點
等我地學下野都好
係,所以都要睇下睇果個人既水平同需要。

如果真係想做到酒店廚既水準,咁職人果d就變左基本野,要睇高師傳同熾哥果d先學到野
其實求其煮真係唔洗學 真係求其煮就ok
除非你本身係完全唔識煮野食連撻火有困難果啲而又食開屎
但我真心建議你不如食公仔麵 其實好好食
可能月餅炒糭
以為係芝士片
In fact, 就係

你睇佢慶祝50萬subscribe嗰條片講咩就知
個面芝士個底薯仔
佢仲會delete haters留言
條友淘寶之鬼嚟
俾人告虐待動物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞