驅魔少年爛尾? 等我一次過話你知近呢十年既劇情

699 回覆
176 Like 8 Dislike

自己搵下好易搵

佢哋好興吹到自己好重要
之前話咩抵制AV女優,又係笑死人
根本咁多年都無比過錢

肯定科學仔做開0

肯定科學仔做開0

準備再追多十年
十年完到就好最驚作者之後有事完全畫唔到
新書翁係咪姐係拉比
驅魔中年
唔驚
有咩唔記得我話翻比你知
呢個聽過,真假我判斷唔到

但富奸係jump有個好特殊既地位,應該得佢一個係可以無需任何原因下,想唔畫就唔畫,又無懲罰
意識係師父黎
艾倫2.0
以前馬納係馬戲團個陣,曾經養過一隻狗,
佢幫隻狗改名叫Allen
呢個終極大佬級
無人可以斬佢呀,份約講明可以自由停更
雖然我用"原本人格"黎形容 其實"千年公"係指諾亞呢股力量
呢股力量嘅體現就係肥伯爵 所以其實一直都係度
只不過分裂之後等到佢地大個覺醒先出番黎
(馬納成日瞓唔知關唔關事)
而馬納就係受"千年公"驅使而殺死+"食咗"涅亞
之後接受唔到而忘記自己係馬納+毀自己容
(究竟點樣"食咗"仲未知 畢竟仲有緹奇同14號一樣樣呢條伏線)

唔確定分裂前嘅千年公對上一個世界嘅事知唔知/知幾多
但係分裂後 涅亞可能經某d渠道(eg.書翁)知道被諾亞利用嘅事
所以決定要殺哂諾亞 藉此解放馬納(+自己)
innocence同諾亞同源只係一個假設 暫時未有咩證據
估計亞連劍源自涅亞係因為涅亞同千年公都有同一把劍 (不過相反顏色)
涅亞當年能夠以一己之力屠殺羅德以外全部諾亞
應該就係靠把劍嘅對諾亞基因能力
暫時得憤怒死咗 未有翻生
諾亞只係講過係每一代會一齊出現
但係死咗一個會係呢代復活定等下一代就唔清楚
睇內容係經羅德連結過去
之後羅德叫師父瞓下
睇下要瞓到我地現實幾多年之後
依家嘅亞連究竟係咩黎仲未知
當年嘅"亞連"係一個成人 而且無innocence
唔知點樣變成赤手
"亞連"都對基因有研究
邊個做 對身體做過d咩 都唔知
(最大可疑紅衣主教 可能用innocence改造肉體?)
驅風老年
其實有個問題想問大家 就係艾倫 一開始呼喚出黎係惡魔機械的靈魂係邊個
我都係驅魔少年迷 但係睇到宜家
我硬係覺得果一幕有千年公同 有馬納靈魂的惡魔機械 同宜家的劇情有d 矛盾
可能作者身體愈來愈好呢
師父型到pk

好想佢快啲出翻場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞