驅魔少年爛尾? 等我一次過話你知近呢十年既劇情

699 回覆
176 Like 8 Dislike
Lv 4 仲要畫到好大反差
成個天使咁
你好似講解得好詳細咁但我睇唔夠一半就理解唔到做緊咩
太多唔知點解、唔知出於咩原因
呢個謎未解,由你講個幕到依家,師父都無再正式出過場
但之後有一次靠夢之諾亞幫手,連通左Allen 既意識,拯救左Allen無被涅亞吞噬意識,之後就走左

夢之諾亞好似仲同師父講左句,你安心瞓多陣咁

我自己就覺得咁撚型既角色點會死
只係因為設定到師父太屈,先要搵個籍口退佢場。如果下下都出嚟,咁個故事根本推進唔到。
佢咩都知道晒,無謎可言,實力又頂級,咩人都唔夠佢打。

而且照劇情走向睇,應該有一幕要講佢同涅亞相遇。
因為作者真係未交代個啲行為動機
我只能夠skip 左啲原因,直接交代個件事既結果
其實有一個問題,咁多年黎都好少見人係網上討論

到底點解馬納係第一諾亞而涅亞係十四?而唔係計涅亞係一而馬納係十四。

因為十三諾亞都七千年前就宣誓向千年公效忠(第一諾亞),會無條件執行佢嘅命令,仲要拼死保護佢。所以邊個係第一邊個係十四呢個影響係好大

到時馬納先係背叛者
個排嘔心到

好彩依家好翻
我最深印象個幕係好前期
有一個短篇章得兩集,講有個千年劍士係到守護公主,有幕係Allen 驅完魔後影住劍士個樣一直變老
配埋啲音樂,咁屌睇到我心都酸
話佢爛尾主要係擔心個作者係咪真係畫得完
反正完之前都唔會追住,追live隔成年睇一話真係頭到大埋
細個睇第一次見佢出呢招個陣

我心諗點解搞下搞下連楊過都出埋黎
又係無左一隻手,獨臂大俠,又係揸一把大劍加個型棍子披風

我覺得自己以前好痴線
我覺得呢個就係問題
先唔講佢連載太慢,佢留白嘅地方都太多
先搞到讀者連基本了解個故事都有困難
如果講音樂,人偶首歌真係好聽
你以為係敵人,其實可能係朋友
有個講法係call 左隻狗出嚟
作者有力畫人設接其他job,
就係冇力的起手肝畫驅魔
算鳩數啦,呢套垃圾連爛尾都唔算應該直接歸類做斷尾。
有巴打出左圖了
睇動畫最有印象一集係全員收哂皮
亞連靠方舟彈琴令到隊友滿血復活
當時首背景歌勁好聽
隔咁耐先出,我中間個幾年都斷左無追

要真愛先可以keep住每半年追一集
不過佢啲造型真心好正
動漫你老母
漫畫未撚完動漫完d咩?
當初勁鐘意睇 煲曬動畫結果咁多年都未有結局睇
已經放棄咗
迪姆甘比好可愛仲記得亞連第一次變神之小丑mode型到核爆 成套野真係好好睇
牛媽套鋼煉又係另一套啟蒙毒物黎
始終係青春期幫助大家啟蒙都係要靠女畫家
呢套中學好鍾意睇
只可以保證係個一代唔出現
仲係處於失蹤狀態,未能確認死亡

師父咁撚型棍,點可以比佢死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞