德國留學嘅巴絲請入

121 回覆
2 Like 5 Dislike
咁你英文都無教你specific discipline啲英文,呢啲你要自己睇書自然學到,根本無language course會教。你英文啲term都係睇textbook學番黎
oops
我嘅意思係, 最basic 嘅scientific term 都會唔同, 元素表用字唔同, etc
留個名先
10月去讀master 利申唔識德文
https://t.me/joinchat/UxHGDhnkV1F2AiKjMEZSHg

新開,有興趣巴打一齊加入討論
巴打如果master報全英文Programme 德文要求係咪無咁高
如果全英文programme 應該會無德文要求
Thx 巴打 但如果我識少少德文會唔會加admission score 因為我查過DAAD佢收人淨係睇ug relativity gpa同motivation咁佢係咪會計落motivation度
TUM有啲會叫你交上左A1course既proof,但唔肯定係application嗰時交定grad前先交
Ok Thx ching
竟然會係成績好唔比入?想問下呢個係個別學校係咁定係普遍係咁?
佢叫Anson,年頭有搵佢幫手,搞得幾好
想問吓有冇巴絲嚟緊會返香港?
利申:係德國
收費當人水魚咁
又喺度攻擊同行
EF 嗰啲就真係當人水魚,
之前問過EF德國升學,佢哋個agent就係咁打嚟
11個星期開人200幾萬,
仲要去淨係去讀當地佢哋EF嗰啲語言學校
唔包保入到大學

痴線
你係指既second degree係指喺香港讀完bachelor再去德國讀一個bachelor?
佢睇你大學gpa
不過穩陣起見 我dse成績都有寄比佢
同樓主一樣都係21dser 但係仲未諗到揀咩科
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞