無啦啦,我跟咗Nicole 去旅行 (2)

151 回覆
55 Like 162 Dislike
晚晚都有追live,追到r哂頭,但冇睇comment,都有啲劇情唔記得左,可能下面回覆會有啲錯,但都想認真覆樓主。

喂大佬,你個主題設定係外國,主角係男主同nicole。

劇情上,我當撞車係ok,食christy ok.

正文主題nicole呢?同nicole交集得個少少,感情線太弱。男主撞左車要番香港醫,條故事線同nicole就斷左啦,所以爸打們咪r哂頭到底男主同nicole兩個主角仲會有乜交集。跟手你整一篇男主去掃街

喂阿哥,知唔知咩叫貼題,你依家係離哂題,你都有做過小組討論下話,巴打們有問題其實真係好正常。

見到你原本個plot,其實劇情上應該ok,但你咁鋪排法真係冇人會估到囉,前半部係甜甜地,後半部你同我講原來你想寫個男主斷左腳被世界遺棄 喂轉折到咁,正常人都睇唔明啦,然後只係係到屌連登仔難服侍,有冇諗過其實自己都有問題呢?其實讀者有問題時,你可以交待下囉,交流其實係相向,你後期又唔解釋下。我明日日都有野做,仲要日日寫文其實都辛苦,但你寫文都想係有人睇,讀者又睇得明姐,讀者睇唔明一定係有意見架喎。

屌咪一開始講左男主係毒L
係做兵咋 點會食到呀on9
晚晚都有追live,追到r哂頭,但冇睇comment,都有啲劇情唔記得左,可能下面回覆會有啲錯,但都想認真覆樓主。

正文主題nicole呢?同nicole交集得個少少,感情線太弱。男主撞左車要番香港醫,條故事線同nicole就斷左啦,所以爸打們咪r哂頭到底男主同nicole兩個主角仲會有乜交集。跟手你整一篇男主去掃街

喂阿哥,知唔知咩叫貼題,你依家係離哂題,你都有做過小組討論下話,巴打們有問題其實真係好正常。

見到你原本個plot,其實劇情上應該ok,但你咁鋪排法真係冇人會估到囉,前半部係甜甜地,後半部你同我講原來你想寫個男主斷左腳被世界遺棄 喂轉折到咁,正常人都睇唔明啦,然後只係係到屌連登仔難服侍,有冇諗過其實自己都有問題呢?其實讀者有問題時,你可以交待下囉,交流其實係相向,你後期又唔解釋下。我明日日都有野做,仲要日日寫文其實都辛苦,但你寫文都想係有人睇,讀者又睇得明姐,讀者睇唔明一定係有意見架喎。

但係nicole同個peter扑野嗰陣時唔係講左男主個名咩?唔係代表佢其實鐘意男主咩?
點都好
多謝樓主

但係nicole同個peter扑野嗰陣時唔係講左男主個名咩?唔係代表佢其實鐘意男主咩?

喂屌 咪講到自己好偉大咁啦 咩平均一日寫幾千字 又咩付出左幾多幾多 又乜又柒咁 呢度寫文既得你一個係咁? 一開始有人拎鎗迫你寫?

你自己決定要喺連登寫文 正負面留言就預左實有架啦 自己受唔住壓力就發晦氣唔寫

不過當然你都可以屌返我話無人迫我睇

醫院到nicole都有關心毒L男主
唔好撚寫啦唔該你 寫撚到九唔搭八
其實唔駛咁介意
下個故努力啦
響連登寫故同做人一樣
堅持自己係好緊要
要改要變既 咪寫埋呢個下個先變
下次加油啦
樓主算好 臨走寫番個扑野情節比大家j
繼續寫啦屌 不過唔好用你原先個plan 再扭橋扭盡d反而仲過癮
(不過最好改topic)

至於畀人屌出文慢...個個post都係咁架啦 認真你就輸了
屌你老母都唔知你寫緊乜9,本身寫男主角同nicole去旅行都寫得幾好。撞完車返香港都ok啊。後面就9唔搭8好似變左第二個故咁,同前面既野完全冇關係。

Topic寫我啫係男主角啦,男主角呢,死撚左啊,人間蒸發咗?

樓主你文筆又幾好,出得慢又唔係好介意。

不過屌你知唔知咩係貼題啊,離撚曬題9唔搭8都唔知睇緊乜尻
大結局
屌,你班連登仔真係好撚難服侍

平均一日出成千幾字,都可以日日俾人屌話出得幾百字咁撚慢,大佬呀,我都有自己野做,你試吓日日嘔千幾字出嚟,寫足成個月啊

你嫌寫得慢,咪儲多幾日一次過睇囉

諗住寫多D男女之間嘅交流,主角嘅日常生活,嗰個就喺度話悶,話唔知睇緊乜撚嘢,劇情推進慢,大佬呀,你識個女仔都唔會三日就屌咗佢啦

好啦,都有啲大事發生,又比人話劇情大暴走,唔知睇緊乜撚嘢,大佬呀,楊過武功蓋世都可以俾個女人斬撚咗隻右手,毒撚出街唔小心俾車撞有乜咁出奇

活着三日死一個人添,又唔見你唔睇

到真係有得屌閪啦,你又話主角係毒撚,個設定唔合理

好啦,而家Nicole俾人扑咗啦,你班友滿意未

唔撚寫啦屌

on79 含撚啦樓主
屌你老母都唔知你寫緊乜9,本身寫男主角同nicole去旅行都寫得幾好。撞完車返香港都ok啊。後面就9唔搭8好似變左第二個故咁,同前面既野完全冇關係。

Topic寫我啫係男主角啦,男主角呢,死撚左啊,人間蒸發咗?

樓主你文筆又幾好,出得慢又唔係好介意。

不過屌你知唔知咩係貼題啊,離撚曬題9唔搭8都唔知睇緊乜尻

講真果句 個故係樓主既 佢鐘意點就點
係連登寫得故就預左有呢d留言嫁啦
開左呢個post認真講句打左幾多遍?
講到自己準備好多劇情發展,打得慢咪交代返囉,一鳩野就同我講呢個係大結局,無撚野阿話
樓主做咩嬲 講故台係咁嫁
樓主十足十的細佬仔俾人話兩句就發晒脾氣整爛晒全部玩具大家一齊唔好玩.
on9樓豬
樓主十足十的細佬仔俾人話兩句就發晒脾氣整爛晒全部玩具大家一齊唔好玩.

我有睇架,唔好嬲啦

係個細路都未玩到戲玉
但係比老母屌到唔想玩
好彩你話唔寫咋 我唔使晒時間睇你寫埋晒啲垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞