介意女朋友同ex既嘢

170 回覆
26 Like 8 Dislike
原來咁多同路人
我都係 知佢地經歷過好多野 但我唔想跟住做唔想去同一個地方

曾經因為咁想成為一個同佢ex完全唔同嘅人 好無安全感 但最後都係放棄呢個念頭 覺得好唔值 好無謂好幼稚

唔知幾時先等到有安全感
我都好怕講錯一句說話或者去左一個地方會勾起佢既回憶
始終人地幾年感情 我個幾個月點去取代

最後嗰句
我而家半年未夠,佢就同ex4年。點比呀?蚊脾比牛脾啊
你係同宜家既佢拍拖 以前既佢已經唔到你理 試下唔好諗唔好問 專注現在既關係

利申:經歷過

感覺似係逃避緊,一直係呃緊自己
原來咁多同路人
我都係 知佢地經歷過好多野 但我唔想跟住做唔想去同一個地方

曾經因為咁想成為一個同佢ex完全唔同嘅人 好無安全感 但最後都係放棄呢個念頭 覺得好唔值 好無謂好幼稚

唔知幾時先等到有安全感
我都好怕講錯一句說話或者去左一個地方會勾起佢既回憶
始終人地幾年感情 我個幾個月點去取代

最後嗰句
我而家半年未夠,佢就同ex4年。點比呀?蚊脾比牛脾啊

same here 任何佢過去野我都唔會過問
我都唔知點解自己咁介意 明明拍過幾次拖 都有同啲女扑過 但都一諗起佢同ex會做過咩野極唔開心
好想完全唔介意 屌 呢啲愛情潔癖真係病黎
有啲野真係唔知好過知
我明,我都有精神潔癖
屌同樓主一模一樣,唔知仲以為係我開post
有時候諗,係咪真係時間錯,如果我係先過佢ex出現,我會同佢過人世
好唔想放手好想睇得透,但係有時候又會辛苦
好多時候佢話睇過咩戲、去過邊食過咩,我都會即刻諗係咪同佢個ex一齊試
好多時都唔開心

係呀完全係咁
我同會介意會亂諗,所以都唔問好過問
見到男朋友個ig充滿ex既相,自己一張都無
又見到佢stalk個ex
我應該扮見唔到定點
不要想太多
I know that feel 介意到仆街 介意到想分手但又唔捨得
咁你地現任同個ex係點分手?

被人飛定佢飛人?
介意又點,同佢講又鬧返我,我可以點?
個個都話要處女

邊有咁多呀
上面有啲人都幾雙重標準喎
自己都唔係處但又介意人地唔係

到樓主有得食嗰陣你都係食左先架啦
其實介意既唔係佢地經歷過啲咩

介意既,係佢對ex做到既野
點解對我做唔到?

一句時間唔夠佢長唔係藉口。

開心見誠同對方講啦,相處唔好收收埋埋
我都曾經介意過
不過諗諗下, 其實又好難大家都係初戀咁一齊到老
都係個句
有邊個冇過去
唔太過份既我都接受到ge
最緊要佢而家係一心一意對你好姐
只要你有過ex就唔會介意

我寧願介意
收嗲啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞