《只有做愛的時候我才聽得見聲音》(結局篇)

276 回覆
263 Like 4 Dislike
又係史迪仔條撚樣quote文狗
臨尾有啲急 有冇機會有後記
跪求後記
多謝樓主,寫得好好睇呀
幾好啦
呢條撚樣,個個故都quote文,draw attention?
多謝樓主
太好啦係bbq ending 我愛晴晴!!我愛Alex!!我愛樓主!!
同樓主講聲多謝先
如果可以交代返老竇對比下晴晴同老母會圓滿啲
想要婚後生活花絮
BBQ
其實避孕套都有女裝嘅
多謝樓主既努力,收尾有d 快,不過好過sad ending la
多謝🙏樓主寫個happy ending. 不過修尾完得太快,希望有個外傳寫多啲少少 。
咁大轉折
故事終於完結,感謝大家支持!

故事所得迴響令本人有點意想不到,開頭寫嗰陣,因為一嚟有好多甜,所以都有預計過都會有啲人睇(估計係多過我上一個喪屍故),到後面劇情越嚟越老土,加上啲歌偏冷門,甜又少左,以為讀者會慢慢流失,但無諗到最後都推到第三個post,亦估唔到張playlist依家竟然有接近三百人follow左,有見及此,playlist會繼續保留,大家得閒隨時可以翻聽。

至於結局上嘅處理,確係有少少趕埋尾嘅感覺,由醫院直接fade out跳到去拜山,所橫跨嘅幅度的確有啲大,事實都係故意咁寫,特登喺醫院嗰度停,然後鏡頭一轉去到上山拜祭,諗住嚇下大家,等大家以為晴晴死左(雖然好快出返場)。

另外,結尾我都塞左好多劇情落去,例如係結紮呢一part,感覺上係有啲無謂,呢樣其實係我見之前為左故事流暢度,刪刪減減左唔少情節,咁見嚟到結尾,就隨意一次,將諗到嘅嘢都寫曬落去,可能有啲位寫得急左,轉折位差左,但故事整體都係完滿嘅。

亦因為個故事算係幾完整,所以番外篇應該就未必會出,如有未完善嘅位就當係留白,俾大家自行幻想填補一下。

結語,故事完左,大家唔洗捱到凌晨四點幾五點爆肝等文,今晚早啲訓啦
辛苦樓主 你都早啲唞啦
辛苦樓主
文好睇
歌好聽
抖下好準備下個故喇 爆肝既生活先適合大家
想繼續有歌聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞