[劣食]老豆煲既芝士腸蟹柳冬瓜肉片湯

225 回覆
243 Like 3 Dislike
仲有蛋花喎 你老豆真識食
好撚正
送過嚟畀我ok?

你係邊

富泰
有冇巴打食過劣過呢個?可以分享黎聽下

我老母用左成樽(起碼200-250ml)李錦記唔知咩湯精華落去煲湯

加埋肉片同豆腐

最後煲完,飲一啖都已經鈉超標咁既FEEL,咸撚到冇得用文字形容

而個係我食過世界上最咸既野

即刻倒撚哂成煲佢,跟住老母話唔知道原來淨係落一匙份量
Boss 個下 好好笑
我老豆整過芝麻湯圓烏冬,wasabi意粉,麻油炒飯(係成個飯都用麻油嚟炒)
司華力腸&芝士腸會有陣煙薰味。

我媽媽聽到笑左好奈,多謝你!

有次啊媽攞左d脆香雞翼黎煮西蘭花
注意係煮
煮完出黎d皮淋到一pat pat
宵夜係咪食你老豆條腸

注意係煮

屌 好過我老豆 佢明明煮野好撚勁 好食過老母煮幾十倍 但係話唔可以成日獻技 佢只會煮俾自己食 老母出左街佢就叫我去煲麵

巴打咁慘既 焗佢煮比你食呀麻

對上一次(唔計偷佢啲野食)食佢煮飯係小學低年級
其實幾好食呀真心覺得正

注意係煮

想點
世伯原本係咪想整個冬瓜湯底邊爐
我老豆老母都係煲呢種湯喎,一個月至少有3次,但真係幾好飲,又食得
瓜粒+瘦肉/煙肉碎佢老母+少少瑤柱已經好正
街見成日落蟹柳堅岸鳩,其實唔好食囉

真心落煙肉碎好咩

肥淋淋, 唔好

真係未聽過冬瓜湯落煙肉 雖然我知落司華力腸都唔正常

正常係金華火腿既
煙肉就應該係巴打覺得同類掛
我老母都試過差唔多既湯
番茄魚湯加玉子豆腐同貢丸芝士腸芝士丸
上次食左一舊香橙檸檬柑橘炸魚,兩個鐘後入左院
D腸夠味精令碗湯更鮮甜
你唔識食就咪嘈啦

真心落煙肉碎好咩

肥淋淋, 唔好

金華
有冇巴打食過劣過呢個?可以分享黎聽下

我老母用左成樽(起碼200-250ml)李錦記唔知咩湯精華落去煲湯

加埋肉片同豆腐

最後煲完,飲一啖都已經鈉超標咁既FEEL,咸撚到冇得用文字形容

而個係我食過世界上最咸既野

即刻倒撚哂成煲佢,跟住老母話唔知道原來淨係落一匙份量

做人老母湯都唔識煲,你話煮烏冬落雞湯都算啦 有營養嘅湯都變到咁

真心落煙肉碎好咩

肥淋淋, 唔好

金華

未打完

金華火腿下話
諗起老豆試過自己整白湯 買左d麵粉番黎整
不過老豆煮野係好食到d親朋戚友成日想上黎食飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞