[劣食]老豆煲既芝士腸蟹柳冬瓜肉片湯

225 回覆
243 Like 3 Dislike
分開煮會好啲

認同

樓主終於蒲頭 以為你入咗醫院

我岩岩訓死左 應該食物中毒

明明就係打邊爐會煮既野 無左個爐就劣食

On9你放司華力腸落去架 分享下都要比你話
明明就係打邊爐會煮既野 無左個爐就劣食

一打膠唔洗找
加個公仔麵應該ok

How about this one

廚餘?

廚餘?

豬餿
我老豆上次整魚蛋粥
老豆既創意真係唔可以睇小

有冇影低做留念

我個日係咁話我老豆 邊有人咁煮

Po張圖上黎睇下

對唔住 我都煲過燒賣粥
好食喎
我屋企叫呢啲做一品鍋 乜都扔落去

平時掉d咩落去煲架

通常咸蛋冬瓜
但都試過雪櫃有咩就放咩
又試過放蜆 大蝦個啲海鮮 個湯好甜
好食喎
我屋企叫呢啲做一品鍋 乜都扔落去

平時掉d咩落去煲架

通常咸蛋冬瓜
但都試過雪櫃有咩就放咩
又試過放蜆 大蝦個啲海鮮 個湯好甜

正喎海鮮湯

廚餘?

豬餿

好衰呀
瓜粒+瘦肉/煙肉碎佢老母+少少瑤柱已經好正
街見成日落蟹柳堅岸鳩,其實唔好食囉

真心落煙肉碎好咩

肥淋淋, 唔好

真係未聽過冬瓜湯落煙肉 雖然我知落司華力腸都唔正常

因為試過冇瘦肉,唔想落街,是但攞塊焗完切粒,沈少少就算,叫做有d 肉味,我覺得ok
老母唔喺到有得你食咪算好,仲想點
瓜粒+瘦肉/煙肉碎佢老母+少少瑤柱已經好正
街見成日落蟹柳堅岸鳩,其實唔好食囉

真心落煙肉碎好咩

肥淋淋, 唔好

真係未聽過冬瓜湯落煙肉 雖然我知落司華力腸都唔正常

因為試過冇瘦肉,唔想落街,是但攞塊焗完切粒,沈少少就算,叫做有d 肉味,我覺得ok

屌你可以有幾求其
老母唔喺到有得你食咪算好,仲想點

屎唔臭都要食架啦
第二張bam
第二張bam

Bang bang bang

有次啊媽攞左d脆香雞翼黎煮西蘭花
注意係煮
煮完出黎d皮淋到一pat pat

想點

笑到收唔到聲

真係難接受

有次啊媽攞左d脆香雞翼黎煮西蘭花
注意係煮
煮完出黎d皮淋到一pat pat

想點

笑到收唔到聲

真係難接受

on9 有冇睇過雞翼魚蛋張圖架
你果碗應該好飲
老母會將隔夜酥皮包、酒樓食剩嘅炸嘢蒸黎食
食出前一丁dump晒啲調味料 落豉油
好似幾正
on9 有冇睇過雞翼魚蛋張圖架
你果碗應該好飲

果你老母 打好d字先講野啦戇鳩仔
老母會將隔夜酥皮包、酒樓食剩嘅炸嘢蒸黎食
食出前一丁dump晒啲調味料 落豉油

痴撚線 炸野蒸黎食實好難食
雖則好唔夾,但起碼唔會撞味,食得落肚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞