[劣食]老豆煲既芝士腸蟹柳冬瓜肉片湯

225 回覆
243 Like 3 Dislike
有冬瓜已經好過雞翼魚蛋湯好多

個湯有冬瓜 平衡番少少 見到原條司華力腸唔切下 真係有d難接受
珍惜呀

你地係咪全部都好想食番爸爸煮既野

平時既午餐 低鹽低油低卡
我都係屯門 整碗黎飲下
係賣相差D, 但D 野基本上全部有味.....唔會難太難食...

呢張相記得KEEP 住, 過多幾廿年你就會好珍惜老豆呢一餐...

記得老母返黎比佢睇張相

已經wts左比老母睇
見到boss忍唔住笑左出聲
你咪當用冬瓜湯底嚟打邊爐囉

平時既午餐 低鹽低油低卡

哇 絲打減緊肥?
見到boss忍唔住笑左出聲
你咪當用冬瓜湯底嚟打邊爐囉

我都忍唔住笑左出黎
多左腸姐
我都係屯門 整碗黎飲下

成煲送比你 仲有4條司華力腸係個煲到
煲咗冬瓜瘦肉湯做湯底姐
仲食到老豆煮既飯係福氣嚟嫁
有咩問題
我屋企經常咁煮 仲會落d貢丸 芝心丸咁
無論味道差唔差都好 我都會食哂佢既 爸爸番工咁辛苦都煮飯我食 其實我好感激佢
最好下次賣相靚d 唔好一獲熟就算啦
試下開住個爐,拾住嚟食,成個feel應該會唔同
係賣相差D, 但D 野基本上全部有味.....唔會難太難食...

呢張相記得KEEP 住, 過多幾廿年你就會好珍惜老豆呢一餐...

記得老母返黎比佢睇張相

已經wts左比老母睇

老母咩反應
有咩問題
我屋企經常咁煮 仲會落d貢丸 芝心丸咁

貢丸 芝心丸係我最鐘意食既丸
無論味道差唔差都好 我都會食哂佢既 爸爸番工咁辛苦都煮飯我食 其實我好感激佢

第時如果老婆煮呢啲嘢食 你仲接唔接受到

記得老母返黎比佢睇張相

已經wts左比老母睇

老母咩反應

老母話 虐待 衰過食皇家飯
試下開住個爐,拾住嚟食,成個feel應該會唔同

你個名 直頭係fit呀
我老豆上次整魚蛋粥
老豆既創意真係唔可以睇小
起碼都叫食得落肚

第時如果老婆煮呢啲嘢食 你仲接唔接受到

比較難接受 不過我簡得佢做老婆 應該煮野食都唔會差
我覺得幾好食咁喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞