[gay]處女座超星系團的心事分享區(95)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike

咪 咁都要針我兩句好無?!

唔好
真心Top-up 同UGC 拎同一份人工其實我覺得好唔公平

點解唔公平
你啲科開咁多根本唔實用 職場黎講根本都提供唔到足夠職位嘅時候 大學知架喎 咪一樣收咁多學生 開更多無乜用嘅科俾人讀 ... 唔係無用嘅, 只係社會黎講需求好少嘅科囉 咁所以我讀 top up 因爲我讀書差啲人工就要少啲? 學歷/學府去決定我人工? 而唔係因應我嘅工作表現?

咁點解其他人要讀咁多咁辛苦為入U但就同Top Up 個堆得到既野一樣?
你既工作表現其實可以建基於讀書
唔好不斷話人地係水泡科 Blah Blah Blah 不停嘗試反證件事但我想講既係付出明明唔一樣但就要局住食同一個果
你話U入面有科野係冇用
我心諗

你兩個assumption都錯曬

你兩個咁討論係無結果

讀得多=起點高
唔理讀多少=起點一樣

每份工唔同 冇得咁樣比

我係單純不滿佢講到一個UGC位好似好撚簡單輕而易得咁
btw入hku純粹貪佢個名同環境好
cu似荒廢左好耐既廢墟
呢啲大學呀乜乜完全冇機會搭嗲添

你都有機會ga
我當年同你一樣,無諗過自己會讀大學
加油呀,小丸子

唔好

點解唔公平
你啲科開咁多根本唔實用 職場黎講根本都提供唔到足夠職位嘅時候 大學知架喎 咪一樣收咁多學生 開更多無乜用嘅科俾人讀 ... 唔係無用嘅, 只係社會黎講需求好少嘅科囉 咁所以我讀 top up 因爲我讀書差啲人工就要少啲? 學歷/學府去決定我人工? 而唔係因應我嘅工作表現?

咁點解其他人要讀咁多咁辛苦為入U但就同Top Up 個堆得到既野一樣?
唔好不斷話人地係水泡科 Blah Blah Blah 不停嘗試反證件事但我想講既係付出明明唔一樣但就要局住食同一個果
你話U入面有科野係冇用
我心諗

你兩個咁討論係無結果

正想講

老實講,第一份工嘅人工多數都係睇學歷
之後就係睇自己努力

你地兩個講嘅野其實都無錯

錯係錯左佢兩個既direction係diverge,得黎個topic係相對睇落似
大家已經report魚魚占卜既結果

你應驗左?

我7,8月呀嗎,應驗都無咁早啦

無記錯最早應驗既應該係5月

好似係我

希望準啦

3,4月其實準咗
前排最忙個陣down返app
好快咁簡到個好似幾啱口型嘅交換咗電話
但突然覺得覆whatsapp好辛苦
之後del app 封whatsapp
完全人間蒸發
cu似荒廢左好耐既廢墟

你都On79
CU靚過HKU勁多
係村呀
cu似荒廢左好耐既廢墟

記得唔好讀
cu似荒廢左好耐既廢墟

你都On79
CU靚過HKU勁多
係村呀

咪撚sell佢呀屌你老味
大家已經report魚魚占卜既結果

你應驗左?

好似係我

希望準啦

3,4月其實準咗
完全人間蒸發

下一段要把握呀
半年來就是他了

點解唔公平

你話U入面有科野係冇用
我心諗

你兩個咁討論係無結果

正想講

老實講,第一份工嘅人工多數都係睇學歷
之後就係睇自己努力

你地兩個講嘅野其實都無錯

錯係錯左佢兩個既direction係diverge,得黎個topic係相對睇落似

一個講起點,一個講發展
cu似荒廢左好耐既廢墟

記得唔好讀

你都係唔想佢整臭你姐
cu似荒廢左好耐既廢墟

你都On79
CU靚過HKU勁多
係村呀

我好鍾意CU其實

你應驗左?

好似係我

希望準啦

3,4月其實準咗
完全人間蒸發

下一段要把握呀
半年來就是他了

雞莊要努力

你應驗左?

好似係我

希望準啦

3,4月其實準咗
完全人間蒸發

下一段要把握呀
半年來就是他了

其實最驚自己抱住好想拍拖嘅心態而拍拖
然後做d好賤嘅事
cu似荒廢左好耐既廢墟

你都On79
CU靚過HKU勁多
係村呀

我好鍾意CU其實

cu d science好似好廢 唔想考慮

你都有機會ga
加油呀,小丸子

個底都唔同啦 講經咩
cu似荒廢左好耐既廢墟

記得唔好讀

你都係唔想佢整臭你姐

咁叫你間u收留佢
cu似荒廢左好耐既廢墟

你都On79
CU靚過HKU勁多
係村呀

我好鍾意CU其實

CU點睇都好過HKU
無論地點定人
想當年我jupas a1放CU嫁

邊啲人? 自以為是 DSE 入到 JUPAS 就睇唔起 ive 仔個啲? 垃圾科你入完再出黎做野又睇下邊個搵得多

言下之意Chur科/神科應該就可以踩住非U仔?

唔係
想表達 有啲人仲讀緊就以高高姿態睇其他讀唔到嘅人 但人生唔係得用讀書叻黎做比較

咪 咁都要針我兩句好無?!

唔好

點解唔公平

你話U入面有科野係冇用
我心諗

唔係反證啲咩呀 佢開得top up 出黎俾人讀就係想分大成個大學生嘅pool 咁我去讀top up 跟佢政策行做degree holder 利用政府俾出黎嘅野係我地嘅錯 個餅係得咁大 你學生多無計架喎 付出的確唔一樣 你可以睇 top 讀一年 入番ugc yr3 都要讀兩年
Top up 一年就畢業 佢地咪好著數? 你係咁睇嘅話 有無考慮過 top up 嘅學生係無任何嘅 break , 一沖就沖到畢業個日?有人會努力有人 hea top up 定 UGC 都一樣
俾多一條出路人行 兩邊都係要行 分乜野公平唔公平

你都有機會ga
加油呀,小丸子

個底都唔同啦 講經咩

咩底,睇過?英文差?

你都有機會ga
加油呀,小丸子

個底都唔同啦 講經咩

盡佐力咪得囉

你都有機會ga
加油呀,小丸子

個底都唔同啦 講經咩

你鐘意啦
cu似荒廢左好耐既廢墟

記得唔好讀

你都係唔想佢整臭你姐

咁叫你間u收留佢

佢憑喵

好似係我

希望準啦

3,4月其實準咗
完全人間蒸發

下一段要把握呀
半年來就是他了

雞莊要努力

btw我學校個氣氛應該幾似cu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞