[白俄羅斯示威] 全國斷網封鎖邊境 反對派領袖逃亡至立陶宛

376 回覆
608 Like 4 Dislike
要搞白俄嘅話搵當地啲愛俄力就得,仲有收買啲有錢就咩都肯做嘅人.反而俄佬畀人制裁當食生菜,美國又唔會出兵保白羅斯.
咪就係 俄羅斯話幫手「平亂」已經得
根本冇得到隻盧卡申科唔肯 其實我估普京就快想直接拉佢落台建立傀儡政權算
俄羅斯唔會想失白俄 亦都唔會想白俄民主化
//7月30日,季哈諾夫斯卡婭舉行選舉集會,縱使警方曾訂立2萬名集會人數的上限,但估計當日有超過6萬名民眾參與。//
諗起2016年新東補選警察限天琦選舉集會只可以有100人
最尾坐爆咗成個百步梯
每個獨裁政權都有班走狗
坐底先

細良呢?
暴政必亡
香港雖然背後係中共 難度係boss級
但亦因為係中共 先有英美大國關注
tui
push
但如果俄佬搞波羅的三國(北約)同波蘭(北約),一定會係北越(越共)(被俄羅斯收買嘅俄國少數族裔+一部份愛奸立奸拉奸波奸政府官員)模式,等美國分身唔得閒對付支共
上年至今早已經淪到香港啦
天下極權都係一個樣,開口埋口外國勢力
俄羅斯唔夠疆
上次出打克里米亞都係僱傭兵加資助親俄勢力就夠,唔駛光明正大出手,點會唔夠疆
咪就係 俄羅斯話幫手「平亂」已經得
根本冇得到隻盧卡申科唔肯 其實我估普京就快想直接拉佢落台建立傀儡政權算
俄羅斯唔會想失白俄 亦都唔會想白俄民主化
但如果俄羅斯搞波羅的三國(北約)同波蘭(北約),俄羅斯一定會係北越(越共)(被俄羅斯收買嘅俄國少數族裔+一部份愛奸立奸拉奸波奸政府官員)模式,等美國分身唔得閒對付支共

至於俄羅斯,根本俄羅斯已經唔係普京嘅個人問題,俄羅斯就算唔係普京做,俄佬一樣都會繼續run大俄帝國主義+東正教文明邊陲帝國主義(成個俄羅斯系統國策)
天下仆街一樣黑
波蘭、愛沙尼亞、拉脫維亞同立陶宛入北約同歐盟入得早
白俄個勢好危
Retweet
所有暴政都係香港人既敵人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞