iPhone8內部零件圖,內置兩粒電池

300 回覆
15 Like 21 Dislike

今年應該會出3部iPhone
7s 7s plus應該係常規升級
8應該真係好似圖寫咁,叫iPhone X
我估類似iPad Air同Pro 9.7分別

用住iphone7plus, 等下一代先轉
寧願部機厚d
都唔撚好再突個濕9鏡頭出黎la

真心唔明點撚解要突出嚟

呢個真
成日覺得會整花

6plus出嗰時都係咁諗…但係用到宜家都仲係一啲事都冇

其實平先易花囉

會咩
成日覺得就咁放落枱面會唔覺意一野車爆佢
好柒呀
利申:出左一定換
希望真係做到個touch Id係個mon下面,唔好係個機後面啦, 做到就完美了
用緊5S 諗緊買8定係等8出買7

一定係,等8買8s
聽住先啦邊年唔係咁講呀
個鏡頭

btw 留名等睇今年銷量維穩/增長
利申:現I7用家,至少隔代才換

Ryzen已經屈左i7機啦
估唔到仲有人會用i7

呢位巴打單左機

部機細左個mon大左

perfect!

AMOLED會唔會變左LG D 殘影mon?
仲係用lightning?

唔會咁快改掛

iphone7先轉用lightning earphone,如果今代即轉USB-C佢會畀人屌死
仲係用lightning?

唔會咁快改掛

iphone7先轉用lightning earphone,如果今代即轉USB-C佢會畀人屌死

但係eu 唔係硬性規定要轉用usb,唔可以話有adapter 就唔轉咩?
蘋果又嚟黑武士手機,條友話不銹鋼框係黑色拋光
信住先,J出血

個制係邊

暫時吹到係黑科技,Touch ID、前置鏡頭、sensor係mon底。如果真係嘅話,蘋果今年堅係諗住大翻身 反正我信了

蘋果有邊年要翻身?

笑撚咗smartphone龍頭公司要翻身 如果apple要翻身其他公司電話部門應該摺晒

新iphone對手只有一個,就係上一代iphone
如果iPhone8係玩大mon屏佔 最令人期待反而係出o係se 呢細機身度

部機細左個mon大左

perfect!

哇中間個部
屌你個mic 呢
我諗正面冇邊全mon機應該係趨勢黎,但以現時技術黎講我諗mon連touch id 應該唔可行
同大陸人講保密真係晒鳩氣

x2
我諗正面冇邊全mon機應該係趨勢黎,但以現時技術黎講我諗mon連touch id 應該唔可行

you are not nerdy, lucky u
個鏡頭柒到
直又好横又好,唔好突出尼得唔得呀
我覺得全mon好似唔係幾實用,你俾我4.7 oled加oled我都買
利申:6仔user
我覺得全mon好似唔係幾實用,你俾我4.7 oled加新設計我都買
我覺得全mon好似唔係幾實用,你俾我4.7 oled加oled我都買

應該未來d機都係呢個趨勢
今日又流出話係內部結構圖
同之前嗰張差唔多,都係冇機背Touch ID(應該mon入面)
今日仲有埋機背無線充電零件,相傳係5米無線充電黑科技...
信住先,因為呢兩樣嘢都夠J死
https://9to5mac.com/2017/04/26/iphone-8-schematic/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞