點解澳門人要用WeChat???

138 回覆
115 Like 4 Dislike
我講曬d point出黎, 你就係到同我玩轉圈
咪on9啦 啲人出去玩唔通會識埋上面啲朋友咩
乜嘢邏輯
大把香港人首選都係wechat多過whatsapp
就算識d大陸人, 最多嘛雙修, 點會為左大陸人轉wechat
你不如問下點解香港唔同line用whatsapp, 一樣道理姐
邊到多人用去邊到
十個有九個又點計出嚟
你都幾井底之蛙 真係睬你都嘥gas
人地唔知真係以為你係澳門人, 我先係香港人
我自己都唔知自己咩事
因為食阿爺條水要同大陸人溝通
line其實保密度高o的
講緊o既係例如我想要你聯絡方法
line的話我就咁比我個id你就得
而個id我係可以除時del都冇問題
whatsapp你直頭要比埋電話no我
呢方面上line好好多
你就算係澳門人,我估你九成都係北區仔
都可以出post點解香港人要用whatsapp,內文寫用telegram仲好
唔係,都唔知張圖用咩做source
一睇已經知道係假
https://www.statista.com/statistics/980547/south-korea-most-used-messaging-apps/
真澳門人好多都係上幾係香港澳門兩邊走 所以好多都有兩個證
上幾代*
澳門5X% 支那移民 , 咁都要問 ?

仲幻想澳門人近似香港人 ?
可能條友當左韓國係中國一部分
因為澳門已經行左網絡安全法, 23條等... 跟本同大陸無分別.
澳門人口幾多香港人口幾多丫 同埋大部分都係8-90年佬落嚟
澳狗係咁
骨子裏充滿支那dna
可能佢啲朋友全部都北區仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞