點解澳門人要用WeChat???

138 回覆
115 Like 4 Dislike
少數用開TELEGRAM既澳門人留名
澳門人根本係大陸人 真澳門人一早黎曬香港
補充 我屋企group用WhatsApp
因為佢係中國人啊Hi
韓國唔係用Kakao咩?
有一間堅決用繁體
佢叫永利皇宮
支那人用支那App好出奇?
應該唔止得一間吧
印象係威記果堆先係用殘體
海南島獨立咗
話嚟就嚟?
屌你啦
無可能啦 我記得我用whatsapp嗰陣wechat都未出 個個都用Whatsapp 但無啦啦唔知點解wechat就多人用左
好似講到自動有香港身份證咁
以前識個女同學佢哋圍內用kakao talk
去珠海就係珠海人既話咁去日本係咪日本人
你住係珠海就唔同講法, 另外, 澳門人都係玩fb, ig, youtube
你話珠海用唔到whatsapp所以唔用whatsapp e個理由根本唔成立
唔係喎 當年我用Android ios又好似真係無Whatsapp
我24歲, 記得岩岩中一果陣開始玩係whatsapp
果陣好似仲未興wechat, 或者咁講, 成個澳門連手機聊天app都未興起
個個都仲係用緊msn
係呀
最先係whatsapp出先
但之後澳門store又冇咗(據聞係因為搞唔到收費)
然後wechat就搶晒客
whatsapp係最近幾年先有返

結論係whatsapp半途放棄+支那人用晒wechat

https://forum.cyberctm.com/thread-10450848-1-1.html#.XzJpdugzaUk
8年前嘅post
珠海夠用唔到youtube ig fb啦, 又唔見全部人用曬微博, youku果d

ed 聊天app 根本就係睇使用人數多少, 一開始邊個帶起個頭先
嗰時識個法國exchange都話嚟咗香港佢先用whatsapp
咪傻啦 電話啲三地計劃返到去咪一樣上到
會唔會過一排係用唔到 WE7?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞