IB 匯出美金 返香港戶口

92 回覆
2 Like 0 Dislike
我入錢返恒生,仲要問佢野架?
屌,分行多人到仆街,電話㩒12345都冇真人聽,廢能到
係要收款銀行提供有關資料
可以上網查
匯豐有份 pdf 列晒所需資料
ching 請問份匯豐pdf有冇url可share
感謝ching
lm
ib 小額户口 唔值得玩
又月費又commission又匯出收錢
9000都扣
wire to Citibank HK USD Account

咁算了,轉港紙再出金
IB轉出渣打要收
出港元應該唔洗:citi hk > scb hk
以IB每月第一次出金免費計。
I see. Thx
HK$5/$15 are very cheap, anyway
估佢唔到
So far 我試咁多間 local bank transfer 都係免費:hsbc, boc, icbc
IB 匯USD去HK citi (priority) 係咪都要收13USD手續費?
我試過匯美金去Citibank hk同dbs都有收費。
citibank收咗$13, 反而DBS收$10. DBS話係中介銀行收嘅,我見中介銀行係JP Morgan.

其實有人話成功匯美金去citibank hk冇收費,係點做到? 我打去IB問,佢話同有冇上去簽名冇關。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞