其實拳王係好玩過街霸,只係snk好唔好彩執咗笠

193 回覆
16 Like 13 Dislike
邊隻好玩d我就唔評論喇
但我就肯定玩街霸既大部份都係00後或者90尾
因為10年前你想係機鋪搵部街霸玩都難

如果十年前 , 果時記得有個網叫fight club ,

通常邊幾間幾鋪有 sf 都有人起晒出黎

不過果時機鋪仲係周街都係

而家好多都收晒皮
新果隻拳王柒到
利申有買sv5 都有打開kof02

個個年代既人個個都玩KOF
街霸無技術含量
當年

KOF淨係八神一套連招都可以練足一日

https://www.youtube.com/watch?v=KS7hkwbKmBM
睇左先再講啦.

又攞梅原大吾出黎
kof既打背 先讀 目押 大小跳
爆金連技
2002既angel掛牆
爆金紅必逆轉
自問sf無呢種快感

https://youtu.be/ItIVAdV_niY
Justin wong 1v3 comeback
逆轉黎講呢個都算勁

講combo難度性zero無限loop都算高階

https://youtu.be/1E0kl5Wu0gI
https://youtu.be/EA-LIkT1bKw
目押combo街霸都做到
如果街霸真係差
街霸就唔會成為每年evo最後一個賽事
如果拳皇真係咁好玩同balance就唔會淪落到做side tournament

幾時有話sf差
kof係間廠年年改打法
改到外國玩法都無心機練
改到無人玩啫 錢作怪
2002都唔知幾多年啦 仲有好多人打
如果街霸真係差
如果拳皇真係咁好玩同balance就唔會淪落到做side tournament

幾時有話sf差
kof係間廠年年改打法
改到外國玩法都無心機練
改到無人玩啫 錢作怪

無話過差
如果街霸真係差

幾時有話sf差
kof係間廠年年改打法
改到外國玩法都無心機練
改到無人玩啫 錢作怪

無話過差

SOR,應該係要對應番樓上果D話差既人.唔係對你
我而家玩switch都係特登買隻kof98黎玩
鬼咩kof門檻高咁多

我連電腦都打唔贏

個個年代既人個個都玩KOF
街霸無技術含量
當年

KOF淨係八神一套連招都可以練足一日

見到呢度好多人話街霸簡單/無技術含量
真係笑到仆街
我而家玩switch都係特登買隻kof98黎玩

ps store都有kof買
真係笑到仆街

街霸正傳代代都技術都要求好高
難學難精
特別係三代入門檻太高
所以係香港hit唔起
真係笑到仆街

難學難精
特別係三代入門檻太高
所以係香港hit唔起

冇錯
真係笑到仆街

難學難精
特別係三代入門檻太高
所以係香港hit唔起

冇錯

講真你打兩隻game最難既都唔係連技
而係點樣入攝 封位
學識呢兩樣先再打連技
kof係太多人 太多駁技要學要練
就算好多招兜法一樣
但係隻隻爆金駁技唔同都有排練
就咁angel uc技已經唔同其他角色
講封位有大門
放波 有雅典娜 拳尚
真係笑到仆街

難學難精
特別係三代入門檻太高
所以係香港hit唔起

冇錯

而係點樣入攝 封位
學識呢兩樣先再打連技
就算好多招兜法一樣
講封位有大門
放波 有雅典娜 拳尚

呢位巴打講既野先係正常格鬥GAME要討論既野.
巴打仲有打開格game?
真係笑到仆街

難學難精
特別係三代入門檻太高
所以係香港hit唔起

冇錯

街霸3.3係最精彩一代
可以話係一系列最平衡一代(一代唔計)
就以Q一角為例
弱角都有人打到大賽冠軍
四代就唔好提啦
好玩但相克角色太太過明顯

題外話
依家街五唔爭氣
比人屌極都唔化
好多人轉左去玩拳皇十四
真係笑到仆街

難學難精
特別係三代入門檻太高
所以係香港hit唔起

冇錯

而係點樣入攝 封位
學識呢兩樣先再打連技
就算好多招兜法一樣
講封位有大門
放波 有雅典娜 拳尚

少打左好多 人大個開始鐘意痴家留係屋企
打開kof2002 kof2002um
不過之前荃灣去開個間無街霸 個個打拳王
就係個度學 之後執埋就少打
真係笑到仆街

難學難精
特別係三代入門檻太高
所以係香港hit唔起

冇錯

而係點樣入攝 封位
學識呢兩樣先再打連技
就算好多招兜法一樣
講封位有大門
放波 有雅典娜 拳尚

少打左好多 人大個開始鐘意痴家留係屋企
打開kof2002 kof2002um
不過之前荃灣去開個間無街霸 個個打拳王
就係個度學 之後執埋就少打

高達都有打下既 不過留係destiny年代
真係笑到仆街

難學難精
特別係三代入門檻太高
所以係香港hit唔起

冇錯

街霸3.3係最精彩一代
可以話係一系列最平衡一代(一代唔計)
就以Q一角為例
弱角都有人打到大賽冠軍
四代就唔好提啦
好玩但相克角色太太過明顯

題外話
依家街五唔爭氣
比人屌極都唔化
好多人轉左去玩拳皇十四

初初見佢出十四好想買
但係聽講就咁連按拳腳都有技駁就放棄左
咁多頁都只係得一個人提過唔係capcom snk既鐵拳
其實點解咁多人對kof不停跳入打會覺得低技術水平?

我兩隻都有玩,街霸的確係每一步都好重要(出咩招,跳,解投,甚至受唔受身),但又唔好講到kof就係鳩跳咁風格唔同姐

3D FIG同2D都唔同類別
點可以一齊比
打法連技方式都唔同
反而係無人提GGX
街霸啲角色平衡
拳王一個vt 兩格ex都扣成3份1多啲

咁始終唔同玩法又難d咁比較既鐵拳應該同virtal fighter,doa呢d比啦?

btw,鐵拳d比賽幾好睇

3D FIG同2D都唔同類別
點可以一齊比
打法連技方式都唔同
反而係無人提GGX

我明
其實我只係想講香港人講格鬥game永遠走唔出SF KOF
我自己就差唔多咩2D格鬥game都玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞