‎[集中討論] ONEPIECE 海賊王漫畫 第987話《忠臣錦》中文

447 回覆
70 Like 4 Dislike
我覺得武裝色應該同見聞色一樣,唔應該分高低階,練到最盡頭,可能各有作用。
如雷利雷神既見聞色係可以全島感知搜尋。
而卡二係預知未來。
可能真係睇練果個人點樣去配點。

大媽同凱多咁勁,應該係將普通流櫻練到常規長開霸氣凱甲,練成咁樣基本上都難搵對手了。
我諗呢一招應該係佢地當日同一架船學的。

我覺得禦田就應該做唔到長開凱甲流櫻,但就可以練到有攻擊性既流櫻。(我估即係路飛開鎖果隻)破壞力大好多
所以九俠做到打穿盾,凱多先會咁驚訝。

而武裝色硬化又係另一種加點方法,
練到維爾戈咁,全身硬化,又係另一種極致。
有道理!
但入咗新世界10年 尾田都仲唔肯解釋 霸氣設定 留勁多白俾自己.....
已經好多暗示, 相信結局之後會一齊
草帽團十個人應該會係呢個結局

娜美同烏索普,病妹應該都898
山治同三眼,萬國駙馬,咀都錫左
卓洛同日和,做和之國第一劍士+駙馬,上過床,連老豆把劍都俾左佢做訂情信物。
大和同小菊,
路飛同女帝
骨仔見大魚
甚平應該會回到解放後既新魚人島。
喬巴會去搵兔仔,去皮毛族生活
芬奇同羅賓
大和同小菊?
依PAIR我鐘意, 菊原來係伏筆
羅同羅賓背景幾MATCH
FRANKY唔識估
franky返水7起雙飛

睇番動畫

點解泥漿佬係到
佢點玩法真係未知,由佢講。

凱多同大媽都係刀槍不入,皇副卡二預知未來,用呢個級數實力去評估白胡呢方面實力好正常啫。

就算用病去弱化白胡,都無理由避唔開一個兩億水平既海賊既攻擊,又比佢剌穿身體

御田一野比凱多打低,唔知係因為分心集中唔到霸氣防禦,抑或凱多一擊太勁想防都防唔到
仲有霸王色呢樣,明明算係罕有,而且凱多都在意呢樣野,但霸時仲係清卒仔用咁
無睇好耐… 追返先
尾田眼高手低搞到咁多bug仲有人幫佢兜
不死鳥走去打件連將星都唔係既幹部
白胡係唔弱 唔避係因為對家人既相信同愛
大戰當前,第一戰力走去硬食一刀?
以紅髮斷手水準,白胡比人拮一刀又真係合理既
大戰當前成世人追尋左咁耐既野就放棄? 咁唔洗救Ace啦 咁危險
避開個刀會滅團?

用武裝色擋個刀會隻蜘蛛會自爆?
講起頂上,不死鳥比人用海樓石鎖左,
咁斬左隻手咪得囉,反正有再生能力,洗乜搞咁耐
ph 島嗰陣都著情侶衫
我相信一斷左果刻 果part已經再生唔到
暫時最接近應該就係青雞隻腳
佢斷左隻腳 就只可以用冰黎頂住先 斷左就斷左
我估未必再生到
同埋上面講佢比海樓石鎖左 其實佢都仲郁到打到
係lv6沙佬 mr.1 什至ace都識行識走識打 佢唔會咁廢完全郁唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞