有野想講 玩左Skyrim VR幾日...真心cls

386 回覆
82 Like 16 Dislike
有咩玩
識玩 晚晚玩完 唔似打機 似發完夢 最多1粒鐘左右 因為會眼痛 但唔暈
有線就唔用quest啦,色彩差+解像低。

有線就選HP G2或valua index。
HP係清過index,但無index手製,玩唔到揸波既樂趣。
不過index既大問題係,你要番咁上下大既空間去玩。

目前HP G2係綜合性最好,最低買既VR
5千蚊左右,你有超越index既畫面,加oculus既手製同簡單既setup就玩得。

你買黎玩賽車飛行模擬,坐係度玩既game更絕對係首選。
我用OCULUS QUEST玩
手制SETTING好煩
好大
我淘左條3.0 好順
另外再買VD
咁我買條3.0試下先
VR 對有眼鏡人士好煩

利申: oculus rift cv1 古董
睇到我都心思思想訂番部G2...
想問下有冇有冇邊到有得睇對電腦硬件需求既網?想睇下自己部機跑唔跑到
g2 唔知 大部都係gtx 970以上
Cyberpunk 2077
話說重玩咁多次 都未玩過龍裔DLC
第一次玩就畀左VR版
老婆太勁要nerf下佢先
https://www.vrone.co.uk/hmd/reviews/hp-reverb-g2

呢篇文個底有recommended specs
同埋有咩display card 可以玩到
2070s啱啱好
Quest好方便但係太重 再加動作大啲game好快攰
我玩Sword of Gargantua半個鐘就頂唔順要抖本身仲要戴眼鏡
真係好重 屌 下代希望wireless pc vr only唔洗咁重
下屌?我之前落訂佢覆我話early Oct
我之前都話係oct
前幾日覆先話nov
唔知邊樣真
但係都係預nov
Nov我唔撚落訂啦

你send個email問下?
可能我第二批呢
CPU I7 8700
16G RAM
DISPLAY 1060 玩VR會唔會LAG
大部份970 以上 夠力中效 順 60以上 有啲野外地方得4x

可能我裝mod關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞