有野想講 玩左Skyrim VR幾日...真心cls

386 回覆
82 Like 16 Dislike
而家我7x mod收手 gpu推唔起enb 美化mod
搵左圖 應該係htc vive pro
btw VR都係裝SE mod
聽講se 好多mod可以直接用係vr版
無oculus quest 我諗我都無機會玩VR
vive 最入門 headset only 都要6千左右....
是 9成以上
例如 隻狼mod
SR版可以快速閃...

VR版 當然無 除非你真人快閃 可以照裝 但係唔會有效果
行nexus果d mod網見到好得意就裝
結果自己裝左咩mod都唔記得
下次剪長啲 5mins左右 精選gameplay 攪笑位 中二病式打鬥位
有個mod 可以用語音直接出龍吼 唔洗入menu轉技能 直接口講就可以
大叫 龍魂覺醒
比你走動係指一定範圍偏到sense到定有得比你行
依家d vr game好多時行路都係用瞬移方式代替行路
用得多會好暈
Skyrim vr係點行路
google oculus quest 守護神
可以瞬間移動亦都可以鍵咁WASD
我用後者 都唔會暈

暈係因為 轉身用手製控桿 唔係真人轉
咁多vr headset 只有oculus quest可以用wifi連電腦玩 咁玩果陣轉身就唔洗被條USB線阻止
痴線
愈聽愈想玩
之前睇人玩halflife隻vr可以用場景d物品例如用marker係窗寫野就覺得好過癮

Vr既優勝之處就係代入感同臨場感
唔係點解咁多人用黎玩恐怖同咸濕game
好似話會暈係因為你見到自己郁但身體無郁,身眼唔協調所以會有暈既感覺,同暈車浪一樣

線都係一個考慮
無線既話又要睇下個電量

得閒做下功課先
代入感令gaming變得好強

平時用mon打 再靚既display card 同mon

都畀唔到沉溺感你

VR令大腦感覺離開世界 去另一個地方

第一次帶上oculus quest 玩VR 唔係Skyrim vr
係內置既on9 VR教學感覺都好強烈
yes 總之做到 VR視點你所睇到嘅嘢同你身體完全同步就唔暈 所以WiFi連電腦好緊要
賽車game就無咩興趣
我諗都係玩咸game同skyrim呢d大路game

Skyrim我諗應該都係四圍望同隻手周圍fing
應該唔會要四圍走動
買NVDA跌咗張3080
繼續HOLD!
今晚將會攻入風暴城
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞