有野想講 玩左Skyrim VR幾日...真心cls

386 回覆
82 Like 16 Dislike
但多唔多game support
唔會好暈咩
人類滅絕計劃
好似好撚正咁
全新體驗
幾錢左右 邊到買
我用ps vr玩,雖然冇mod。但都自由度幾高,幾好玩
g2 未知 基本上主流headset 無咩問題 冷門 好似小派果啲都有得玩
步行set 最慢 唔覺暈 會眼累
有興趣買
btw玩完VR 玩返PC FPS驚 突然發覺 用鍵盤滑鼠玩動作太完美 一下R制 光速換彈 轉槍又勁快

contractors vr 畀人形容係COD VR版 係VR 左手抆彈匣 係要腰包拎彈 入返 再拉雞 每款槍 拉雞唔同 AK類係槍既右邊 m4係槍中後位置 衝鋒係槍頭左手位拉 呢啲細緻位好令人投入世界

彈數係逐粒計 射一粒去換 會換走左剩返既子彈

另外踎低同爬行要真實做

我會覺得PC FPS 係射擊遊戲
VR FPS係模擬射擊遊戲
Amazon 全新3k
搵機會試左headset先 畢竟都要5k
係咪就咁駁落電腦就OK
使唔使買其他裝置 唔該巴打
我有psvr 效果唔多滿意
本來想買rift s
係 跟機線 下載Oculus quest link software就ok

無線玩就要勁router 要ax56u以上起手
等g2出 多啲review rift s都耐了
香港有無行貨
g2 有行貨 而家可以訂
如果你打算只連PC 唔介意無得用wifi玩 一定要要插線 你Google下 Oculus rift s 邊款岩你
想用wifi 連黎玩 一定Oculus quest
恐怖驚未試 唔敢玩
想問吓用quest嚟睇戲清唔清?
用緊PSVR睇Netflix好似720p咁
好過PSVR 不過純睇戲 唔建議買quest 佢太重 睇2個鍾戲會死
btw psvr都係打機用途 有啲headset 係for睇戲 不過我唔熟 邊款好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞