(嚴重FF輕鬆愛情同居故)我與貓系女室友的二三事 (結局)

156 回覆
61 Like 0 Dislike
文呢?
樓主終於返嚟
樓主
樓豬返來了
人無事就好
Ch.41

「⋯⋯」

「⋯⋯」

「喵~」

我同呀Man平坐係梳化到無對話,芝麻糊喵咗聲後慢慢走到Mary旁邊。

「⋯⋯」

我同呀Man都仍然無出聲,因為啱啱嘅情況實在太令人震驚,太過令人不知所措,我哋大家都仍然未回過神嚟。

我完全無諗過呀Nick竟然唔係睇中呀Man,而係睇中我呀!

我竟然比男人睇中咗!呢樣嘢我真係從來都無諗過,咁大個仔第一次知道原來會有男人會鍾意自己,真係屌咗出聲。

原來佢咁靠近呀Man,係為咗我。

真係起撚晒雞皮。

好死唔死嗰陣我仲要打算搬Mary出嚟,我點都唔會忘記當Mary係紙箱跌出嚟個一刻嘅情景。

我唔會忘記呀Nick佢面上露出嫌棄,仲有用望住變態同失望嘅眼神望住我。我亦都唔會忘記呀Man一打開門見到Mary跌落地下,嗰一刻呀Man露出驚訝⋯⋯甚至係驚恐嘅神情。
喺嗰一刻,我以為世界靜止咗落嚟,羞恥心從心底裡極速冒起。我勁想搵個窿⋯⋯應該話我想匿返埋呀媽個子宮裡面,當自己無出世過。

而呀Nick見到咁嘅情況,就轉身走咗不帶走一片雲彩。

就只剩返我同呀Man兩個人。

見到呀Man咁沉默,我忽然之間好驚佢對我嘅好感會完全無晒。好驚臨埋門一腳就無咗,明明我同呀Man就差啲成為情侶!

最衰都係個死人膠Mary!應該係話最衰都係死人家強!如果唔係佢!我點會落到如斯田地。

我偷偷望咗望呀Man,見佢仍然呆住咗。唔知佢係咪喺內心係到諗緊⋯⋯

係咪要立即搬走⋯⋯
我吞咗吞口水,有啲尷尬咁講:「個Mary唔係我㗎⋯⋯」

講完呢句說話,唔知點解我好想即刻由天台跳落去。

呀Man佢慢慢轉過頭嚟望住我,個表情有啲微妙,好似唔係好相信我講嘅嘢。

「個Mary係家強買嘅!」

救命呀!頂!我宜家係呀Man心中嘅印象係咪已經變成一個變態佬。

最衰都係家強啦!如果唔係佢,我都唔會搞到宜家咁!我呢段美好嘅姻緣就咁毀咗喺家強嘅手上!睇嚟我應該上一世應該係得罪或者欠咗佢,所以今世要還債比佢。

我將由一開始家強老母殺上佢屋企,佢急call我上去佢屋企搬走Mary,到呀妹無啦啦帶佢上屋企話租房比佢住,同一直收埋Mary係雜物房嘅事一字不漏咁講晒比呀Man聽。

呀Man聽完個表情更加奇怪,我係佢表情上面完全睇唔透佢宜家嘅諗法。

「妳會唔會留低⋯⋯唔會再諗搬走㗎?」我又再一次重覆問。
新讀者say個hi 終於番來了
呀Man望咗望我,沉默咗一陣。忽然佢嘴角牽起一條弧線。

個笑容有啲古惑,我從未見過呀Man露出咁古靈精怪嘅表情。

我望住佢呆咗。

呀Man佢笑咗笑,然後話:「我諗下先。」

講完之後,佢就起身抱起芝麻糊走返入房。而我就望住佢背影呆咗。

咁⋯⋯啫係點呀!
明天晚上出文
無事了
發現太多真相
真係MOVE ON 了
LM
Hello
但我相信呢度嘅讀者係無move on到,一樣都係咁G持你
LM
返黎啦!!!!!!啊Man!!!!!!!
多謝你呀
我當初差啲寫唔到落去
因為當初我笑住同佢講嗰個人喺度屌個男主角
唔知揀邊個好

佢先提出個問題
佢最後揀咗Tracy
Hi樓豬
你值得擁有個更啱timing,更好既人
留名
集合啦
多謝你
好耐無見啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞