(嚴重FF輕鬆愛情同居故)我與貓系女室友的二三事 (結局)

156 回覆
61 Like 0 Dislike
樓主幾時出文
十點左右
已推介晒卑啲fd
樓主唔好好似隔離樓咁呀,話出話出到最後又唔出

支持
已十點半
Ch.43

唔知點解同呀Man一邊行去戲院,甚至去到戲院嘅時候,我都會有種恐懼感。我總會好驚無啦啦Tracy會忽然出現,會阻住我同呀Man拍拖⋯⋯

唔係!應該話係約會。我哋一齊走入戲院,呀Man就比戲院裡面小食吸引住,佢停低咗係到眼甘甘咁企咗係到。

「妳想食?」

呀Man聽到我咁問,就興奮到面紅紅咁點頭:「係呀!係呀!我想食爆谷呀。」

呀Man真係好鍾意食嘢,成個小朋友咁,真係好鬼可愛。

我買咗爆谷比呀Man之後,佢竟然拎咗粒爆谷遞到我嘅面前。佢笑得好甜咁望住我令我一時之間呆咗係到。

「我唔鍾意食甜嘢⋯⋯」仆街!一時口快快講咗出嚟!

呀Man聽到我咁講,個樣有啲失落。我見咁就立即伸個頭埋去,食咗佢手上粒爆谷。

呀Man塊面紅哂,有啲怕醜。我都見到身邊有人向我哋投向曖昧嘅眼神,搞到我都有啲唔好意思。

「差唔多啦,我哋入去啦。」
入到黑媽媽嘅影院裡面,仲要係同自己鍾意嘅女仔一齊,係男人都知睇電影都係藉口。

實情係點?我諗身為男人嘅你應該明我講咩啦。

我入到裡面,當然唔係為咗睇咩鬼貓貓心願,我緊係為咗睇下有咩時機可以拖到呀Man隻手。

你哋明啦!

但係我當然係拖唔到佢隻手啦!仆街我唔應該同呀Man睇咩動物感人電影。成場戲都無得掂呀Man隻手仔,最多只係遞紙巾比佢份。

我無諗過呀Man會感性到咁,會由頭喊到落尾,唔知點解我覺得佢好可愛好搞笑。

睇完電影,我同呀Man係戲院行出嚟,出到嚟呀Man仲係眼紅紅,鼻紅紅。

我摸一摸佢個頭,笑住講:「傻瓜嚟嘅!喊到咁淒涼。」

佢嗡嗡鼻話:「咁真係好感人呀嘛!你反而無感動到喊。」

嘩!男人流血不流淚呀大佬!我點會睇呢啲小動物電影喊呀!而且成場戲我只係留意住妳,點會得閒睇咩貓貓。

如果妳應承同我一齊,我就會感動到「咸」了啫。

我有啲尷尬咁笑,跟住我緊係好識做咁預約咗西餐廳啦!

無錯!呢個係應該要做嘅!重點係今次唔會再有Tracy係到啦!

咁就唔會再打擾到呀Man同我啦!

原本我係咁諗,但當我同呀Man去到餐廳坐低後,大家就沉默咗⋯⋯
明天晚上十一點出文
樓主終於出文
會出嫁
一出到去,阿Nick?
多謝你
十點左右,結果十一點正
唔會係約左去上次間法式餐廳
因為顧住整其他嘢
樓主,
有追晒你個故,好睇,
如何用返稱謂”阿”落人名會唔會好啲?
用擬聲”呀”有啲怪
出書會改
謝謝建議
Push
live
要自己PUSH
BTW自己一個要堅強D
我驚跌到太低
搵唔返

會慢慢學會堅強
Ch.44

「⋯⋯」

「⋯⋯」

「⋯⋯」

餐廳裡面已經滿座,我同呀Man好尷尬咁坐係到。

仆街!我無諗過Tracy就遇唔到啦,我哋竟然撞到呀Nick!仲要坐喺隔離。

呀Nick見到我哋塊面都青晒,眼都凸埋出嚟。

我望一望竟然見到呀Nick同一個男性一齊食情侶餐!我唔係歧視佢,我都支持同性戀平權。

重點係呀Nick嘅男伴同我有幾分相似呀!個男伴唔撚係我嘅代替品呀嘛。真係諗起都覺得個男人好可憐。

個男人好似發現我哋嘅表情好奇怪,就開口問:「你哋識嫁?」

呀Nick見掩飾唔到,就有啲尷尬咁講:「佢哋⋯⋯係我泰館啲學生。」

自從上次嗰件事發生之後,我就無再去過拳館,剩低啲堂都浪費咗。而呀Man都好似轉咗去第二間拳館。

我無諗過世界咁細,咁都會撞到呀Nick。
新讀者留名
世事無常加油樓豬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞