[討論]超人Ultraman [6]変幻自在、神秘の光!

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
睇完之後有啲壓抑,連平日幾多嘢講嘅Z都好少對白去調和氣氛,可能呢兩三集遙輝都會困擾左係呢個問題去諗自己應該係保護啲咩…
今次真係寫得好
比着之前,純粹見到隻蛋就突然良心發現
但今次打怪之前,專登鋪遙輝同老豆嘅往事,
仲要專登拍到遙輝同老豆一樣嘅背影
成件事鋪得好好
成個角色即刻立體咗好多
成集都好好睇

係跑入去變身嗰陣件衫唔同咗

跟返張卡
唔係認證唔到
陸仔永遠得一套衫,冇呢個煩惱
唔似rider咁可以唔影住佢變身
就彈個皮套出嚟
陸仔有換過衫喎
件外套有兩款色
Yes,係入面嗰件橙色Tee冇換過
好似都有件白tee
伏井出圭變身嗰陣都由西裝變皮褸
Z今集好多post
我睇緊個陣仲諗係唔係另外個隻係仔之類
跟住就無打落去
點知唔係
睇嚟今集會影響到落去下集

官方吐糟
片尾扎古拉話今次麻煩
跟住補飛話放生隻red king,第日佢大個咗會搵人類報仇,呢句應該只係對其他隊員講,佢衝口而出嗰刻應該唔係諗呢樣
而係望到遙輝救怪獸,諗起以前話過凱唔夠決斷之類

飛鳥:呢d唔係光之戰士嘅戰鬥方法
對比番今集一開頭傻仔咁係度介紹

之後一見到隻蛋 問自己做左D咩果度開始
可能Z同遙輝既價值觀差別仲大
Z黎講殺左隻怪獸 遙輝黎講就係殺左隻怪獸既家人

呢個時候需要既係Cosmos既技能
zero扮返佢老豆嗌逃げるな好好笑
兩邊都出自個本能去守護重要嘅嘢
可能Z係認為要守護嗰個星球嘅居民為主,遙輝係為咗守護重要嘅人就好似佢細見自己老竇為咗拯救更多嘅人而不惜犧牲自己,當佢意識到Red king其實都係同自己做同一件事嗰陣,佢都意識到自己其實同十年前嗰隻怪獸一樣將其他人重要嘅家人搶走咗
如果主線係講超人同人間體理念衝突都幾特別
睇果陣就已經覺得有啲奇怪 z好似唔係太內疚自己殺錯左隻怪獸
笑死人
睇預告應該陷入咗低潮
廣播劇第四集
ZERO有同Z提過怪獸都有好同壞
果時Z仲叫ZERO唔好講笑 話怪獸唔係點都會襲擊過黎 一定係壞既咩
之後ZERO同佢講起佢老豆果幾隻膠囊怪獸
但而家睇番 Z對怪獸既睇法就係應該殺

加埋隊長最尾話red king大個可能會番黎 睇黎可能仲會有出場機會
可能再出場就係救Z 點化佢 一係就真係出黎報仇
預告連件甲都冇埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞