仆街上司有咩特徵

328 回覆
624 Like 11 Dislike
on9,佢講完我反而會起勢咁食同行
社工都好撚多賤人
最好就全世界唔好拍拖,同佢一齊OT
所以香港地 打工最好都係聽指示工作.
上司叫做乜就做. 廢事煩
好上司真係同好公司一樣咁重要
好彩家陣跟左個阿姐(30歲結左婚生左仔)
有事會幫我頂 又肯比我試同學野

人地部門個阿姐(40歲單身中女)
日日係到屌鬼 真心覺得自己好彩
上司係女人+單身+肥
工作上好撚柒閪 勁易就爆seed咁屌鳩你
但係朋友上就好好人 食飯飲酒真係未俾過錢
耶撚 日日同我講要感恩
感恩公司咁信你 先比咁多野你做
我屌你老母呀 你無糧出嫁
把口講到好民主又叫你地投票,但最後只會用返佢自己想要嘅方案

當然仲有十個有九個都閪嘅單身中女上司,靚嘅可能只係自己揀單身都冇咁閪,又老又醜又成日葡萄人地問"點解阿邊個邊個都嫁得出"嗰啲真係極品嚟
搭單一問
係咪靚少少嘅女上司 無論仆唔仆街都有性幻想
佢針對你?
45歲單身 皮膚乾 髮線高
其實單身女上司唔一定衰
我而家個呀姐未結婚 人品超好 唔會chur你做野 只要你meet到公司standard 做齊野就得 過左6點先send出黎既email唔會追你覆 有野唔明問佢佢會教到我識為止 仲要語氣好好 我係呢一行完全0知識 pick up有d慢 佢話唔緊要 你又唔係讀呢科又冇做過呢行 慢慢黎啦

反而舊公司個呀姐真係典型閪女人黎 40幾歲結左婚冇生仔攬住兩隻狗過世果種
永遠都有個刷鞋仔係佢下面 個刷鞋仔唔做野就扔晒比我地做 我地自己d野未做好咪唔做佢d野住 又屌你做乜唔跟佢d野
教人做野把口好似機關槍咁快 見工果時話唔識就問啦冇事架 結果問多兩問就發脾氣 日日打十幾廿個電話黎屌鳩人 係咁話自己好忙好忙 但永遠都見到佢打緊電話去鬧同事 都痴撚線
冇膽 啲嘢煮到埋嚟就食 唔會為下屬爭取
明明乜撚都唔識
唔理落手做果班有咩影響就落order改動
結果前線屌晒老母
地中海
無論你做咩都要搵位入你 跟足要求都多多聲氣
九成藍絲 自私 無同理心
女人上司已經9成閪

大部分女上司淨係識人肉cctv監住你做野 永遠唔識喺system/制度上去改革下 幫下同事long term efficiency提升

好嘅上司係會睇個森林 垃圾上司就淨係識得睇樹枝樹葉 甚至葉紋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞