仆街上司有咩特徵

328 回覆
624 Like 11 Dislike
一督爆佢錯佢會嬲
今日比佢迫走左,臨走大聲爆佢
我:「我都忍得你耐啦!」
佢:「你好冇禮貌,我仲係你上司黎架!」
我:「岩岩解除左啦慳啲啦你 死肥閪!」
之後頭也不回走左
收皮啦老女人hr manager
有冇人遇過d老細吹份工吹到天花龍鳳 又好大發展空間又多嘢學 個dept之後又會expand 但最後其實得個up 份工做落又19
全公司wfh 佢啲靚全部正常返工
無料扮四條 但唔知點解有CPA CFA既老細
望住份audit report唔識睇
就插份report presentation 有問題
再插management account啲數同份report一樣 插同事淨係識抄 做mgt ac浪費時間
老闆扮忙成日開會,唔理公司下屬算唔算?

以前未有疫情時日日中午出街同其他公司老闆食飯傾生意,之後再開會,每日至少見2-3個唔同公司既老闆,周周飛北京、上海、東南亞參加行業峰會,晚晚2點打後先訓(見到佢覆email時間),成日都好忙,但係公司生意一直冇乜改善。
靠關係上位
根本無料 完全無leadership
心情好就搵埋啲八婆八公同事 講是講非
是非當人情 想埋同事堆
心情唔好就無理取鬧

成日係人背後講人壞話
你做上司 你覺得同事做得唔好咪拎出黎講
其實你係上司,有冇point我哋都會照做
但要背住人先同其他同事講
係為乜呢?件事會自然好?
同事一個傳一個 點都會落返比人話既同事耳中
大家只有硬食 無機會比你上訴 平反
勁嬲

單身 中女 上司
成日講咸濕野 笑鳩人 歧視
好撚黑人憎
上份工試咗
後生上位嘅女人仲撚恐怖
老姑婆,更年期停埋經都無人要仲要自己一個住,日日番屋企對住四道牆,呢d一定心理變態
係我依家份工既老細
屌好撚中,有時食完飯會同同事吹兩句,d同事會問我男朋友做邊行呀住邊呀結婚未果d,我都如實作答我男朋友好錫我,前途唔錯同埋買左樓準備結婚,唔知個老姑婆係咪聽到,跟住成日針對我,篤我背脊,同老細講話我同d同事食飯係到傾計,嘈到其他人屌你老母仆街老姑婆,食飯傾兩句都俾人篤,慘撚過坐監
我笑到痴線
感恩撚
你信神 關我撚事
好地地 點解會唔得
自己講完乜野都唔記得
同佢講返又話自己無講過!
自己打倒返自己
完全唔知自己想點. 但就屌下屬幫唔到佢

老實講. 跟本女性有一大部份係不屬合從事用腦既工作. 二戰帶黎既影響就係女權同女性全面加入生產行列。
利申:唔否認好多女性好做得野 好有成就!!
1. 廢
2. 成日以為人地講緊佢壞話
3, 鍾意無意義單單打打
4. 好撚廢
5. 冇撚用
6. 口臭
7. 係工作上以為自己見識過人
8. 自以為是
9. 以為自己好撚勁
10. 冇自知之明
11. 冇人當面屌佢以為自己岩晒
12. 接受唔到人地意見
13. 垃圾
14. 小小事搏認同感
15. 鍾意威
16. 冇人認同以為人地針對佢
17. 小動作特別多
18. 廢柴
19. 開口都以為人地踩緊佢
20. 無可能正常溝通得到
21. 思覺失調
22. 有被害妄想症
23. 冇撚用
24. 對工作上亳無幫助
25. 佢既所謂工作上既建議都係垃圾, 只會無意義地加重你既工作量
26. 唔跟佢個套做野就以為你針對佢
27. 成個女人咁
28. 以為自己好MAN
29. 垃圾
30. 以為自己好受歡迎
我上份工嘅女上司個位係瞓返嚟
好多女人唔靚 明顯唔係訓返黎
因為香港HR只係跟年資 同 面試表現就當一切 過咗海就係神仙. 好多所謂Manager既人跟本唔識做野. 只係識玩弄權術, 再低level啲既manager就只識靠惡靠嚇
無錯,所以仆街係正常,遇到好人就應該還神
HR 特別小氣記仇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞