餘生 一定要找一個接得住你「負面情緒」的人在一起

189 回覆
344 Like 43 Dislike
講就好易 但係當你知道佢既負面情緒同唔開心嘅事係因為第二個男人造成 我睇下你會唔會咁大量
感情係雙向
就算一個好好既男人識接負能量
如果個女仔仲細 唔識得去欣賞 感欣
更甚唔夠愛既時候
幾好既男人都無用
所以老話一句
鬧教/遇上問題時要識得自省
成年人要識得管理自己行為同情緒
咁樣對自己同身邊人都有所成長
我唔介意,你呢
女人既野,肯真聽同溝通已經差好遠...
邊個話我唔靚仔又冇錢
多謝樓主絲打打左呢篇野 令我回想返男朋友既好
覺得自己好衰 呢排曾經因為覺得佢唔夠情趣,或者佢個人敏感,冇安全感,而覺得煩,甚至有一刻諗係咪要繼續同佢一齊

呢篇文令我記得返 我試過同家人嘈完 男友打比我之後我大叫大喊,佢邊聽邊仲係到同我講 你繼續喊喇..我係到啊之後又話佢聽到我喊好心痛,佢呢段時間不停受曬我既情緒,好對唔住佢
其實你越仲係好似隻兵咁樣對佢
你越係更加得唔到佢 相反你一嘢走咗去
做返好自己 仲要活得更加好
佢可能反而對你有返啲興趣 呢啲叫廢物測試
分手 你男朋友垃圾only

我已經move on 咗
同意lm
一直覺得好幸運自己搵到個樓主所講嘅男朋友
雖然未到要睇心理學家嘅地步,但自己情緒一直好易波動,之前一直好想快d死又有少少傷害自己嘅癮,應該全世界最唔鍾意我嘅人就係我自己
每一次情緒到時總會好憎自己好垃圾咁煩到人,覺得自己好廢好累贅,但又想同人傾訴好矛盾咁
感激而家識到個會肯無時無刻接住我嘅男友,喺我每次loop同一堆自我厭惡懷疑未來嘅野時重新肯定我,喺我身邊等我慢慢走返出嚟,令我開始對未來有憧憬,想努力活下去
我愛你老公
前幾天朋友小小在工作中受了氣,特委屈的跟男友在微信中抱怨了一通,沒想到男友只是冷冷的回了她五個字:你脾氣真差。

屌 到佢接男人負面情緒個陣又另一個講法
試下調返轉
揾個女人接得住香港男仔啲負面情緒

應該難好多
接完個女人發癲都似
問下香港女仔想唔想做男就知
tb都知做男人冇好處
唔係點解唔變性
試過,真心接唔住,次次M痛,入醫院,生活唔開心就黎搵我開解.最撚麻煩係佢根本唔係想解決件事,俾晒解決方法佢都唔做,只係純粹想我怖食佢D負面情緒.當我情緒垃圾筒.真係多撚謝.
睇到都好想喊
加油啊絲打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞