萊莎的鍊金工房2~失落的傳說與秘密妖精~討論區

903 回覆
10 Like 1 Dislike
今集啲乙太核
仆街刷怪又老連咁遠,個農場又係老連咁遠

然後屋企隻噗尼一如以往地廢,之前有唔同噗尼 unlock 出來都有啲對話搞下笑。今集係乜柒都冇。
又唔係咁極端嘅,佢兩集都玩大腿考古開正我河車

係個 UI 衰少少,其他野例如聲優、音樂、畫風、戰鬥等等 JRPG 來講算合格有餘。
大腿

自膠
諗住爆機前啲杯盡量解多啲。
最後做到 NA + 默示錄冇人頂到 儲夠 9 點 CC 之後一係俾 NA 炸死一係俾默示錄炸死

最後係放落最終 boss 度,一招打到佢殘血
唔計條腿隻game真係唔得
直接玩第2集, 個鍊金系統好複雜
的CC技又係, 咁多都唔知用邊的好
唔係好複雜啫,早期佢要咩就掉咩入去求其合到就算。
後期整到腎石果類刷到寶石,更加唔駛諗全部打爆佢。
你玩完一集就會發現2集已經幾friendly

都未講d人話萊莎一既系統已經易玩過其他鍊金好多
不思義果啲
每一次鍊金都係一個解難遊戲
新人LM
今日碌steam先知不思議出DX
A18 A19未玩過想補
入唔入手好
Steam版又驚好似之前幾版咁電腦玩會疾
同埋DLC season pass又係分開買?
我都未玩哩兩個
啲人話雙子好玩
但啲DLC係好撚貴
本渡楓果個地圖好大但得個殼
等半價先買

不思議咁耐冇特價為左出DX
玩埋後面兩代都係想知蘇菲同plachta之後嘅故事
不過DLC真係最戟 好想知DX係咪包晒全部DLC
個陣玩完蘇菲想接住玩下代
不過最後都係比DLC勸退
哇佢啲特價好似等幾年都唔多見有
近哩年得萊莎特價
之前見奈爾克特價就買埋放住先
Dx版齊dlc
簡介寫左
所以都幾吸引
即係唔急玩可以等佢出DX先買反正有得第一次即係一路都會有
咁不嬲早買早享受
佢整成DX都只不過係炒冷飯
冇乜成本又呃到fans錢冇計
幾年先減一次價
之後整dx焗你果啲等減價又等唔到既人
最終見佢包dlc幾吸引咪又係要正價買
第一隻ps4好難搵
萊莎2 steam有特價8折
不過上次萊莎1中過伏一出就買到依家都玩得8個鐘我決定都係唔買住
其實係咪唔岩玩
哩個系列都幾睇口味同睇果排心情
開頭買完部notebook玩唔到得十幾fps
隔左排砌完機用keyboard玩落手感都幾差
再加埋steam版每3,4秒會疾一下嘅bug
完全唔想開game
玩蘇菲同愛夏都唔會咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞