萊莎的鍊金工房2~失落的傳說與秘密妖精~討論區

903 回覆
10 Like 1 Dislike
PS
有靜靜雞做過折
不過果時唔想用腦打機冇買
菲莉絲竟然唔係劣作,多bug到
第一年限時間搞到勁急,跟住無限時間又冇哂方向
個人覺得愛夏劇情上最好,有完整主線,配角又有較長支線,賣鹽妹賺錢出城既支線而家仲記得,隻gmae唯一缺點係個鍊成系統太煩
1. 個半自動戰鬥系統唔係好接受到, 雖然對新玩家黎講節奏快左係好事

2. 不可思儀個鍊金系統太神太上癮, 今代冇繼承到, 有落差

3. 人物角色從雙子開始縮水, 雙子係整左D角色唔加入屈你買DLC, 萊莎係黎整都廢事整, 雖然今集萊莎條村既女劍士模型都整左出黎, 但係都係冇加入

4. 音樂麻麻, 以前D音樂好聽到買OST

5. 從菲利斯開始就覺得D地圖愈整愈大, 大得黎好空洞, 萊莎條村係就係整得好靚呀, 但係冇得互動咁, 寧願佢唔好放咁多心機係地圖上面去整其他野

6. D怪物少, 換隻色就係新怪, 鍊金系列傳統, 都廢事插

其他巴打有冇補充
我反而覺得今集音樂好正喎
紅葉林果度好聽到
蘇菲就得final boss果首好聽啲
以前果啲冇咩特色
好享受一邊採集一邊聽音樂睇風景
啲採集物實體化哂
以前得啲光點係度
你話條村冇互動係真既
不過佢集集都咁架啦唔係咩
日系game不嬲唔識整村
但我贊成條村係有待改善整多啲互動既
菲莉絲第一次挑戰開放式地圖, 比次機會啦
之後整到個飛天掃把, 係佢個地圖飛個感覺又幾新鮮幾爽, 條氣又消曬可以原諒佢
至少佢冇將前作既角色要買DLC先可以加入咁惡劣啦
如果要睇風景, 佢點整都唔夠 RDR, death stranding 果D整得好睇架啦

不過佢D日廠動漫風格既3D風景加埋D動漫人物, 係隻game到行街撿素材又唔錯既

但係佢做多左囉, 好似以前阿蘭德, 黃昏咁一個地圖細細地撿曬d光點素材就岩岩好夠, 依家大到都唔知撿邊d好

求下佢地將d資源去設計多個角色仲好啦
冇計 要解決個水源問題就要解決黃昏成個世界既問題
等愛夏同個呀叔旅行完出黃昏第4作
不了
根本你口味唔同人
淨係萊莎對腳都神作以上啦
想問下萊莎,好早期就做到風精靈鞋?睇片見啲人7lv就整到
a11 - a15最正
故事好 系統好 內容多 每個角色都有故事
a16開始已經不知所謂了
黃昏天空系統最豐富
不過都搞到戰鬥太容易
呢度好多a20入坑只為睇女既新派fans
我係a21入坑諗住打返a20轉頭
屌A21買左未玩依家入黎好似比人劇透咁
上個月先買完黃昏系列DX仲玩緊A14
睇黎閣下都係儲驚之人
Notebook廢玩唔到A21
最近先諗砌過部desktop

唔得
果件應該係上一個週目繼承
Thanks清,爭啲俾佢fake左
A17入坑但想睇女
一定係鹽濕仔好似我咁

A11 PSV版開始玩

由A11開始到而家21

除左18 19因為冇買

全部玩到白金
做乜鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞