22歲兩度患癌 你問我答 (4)

1001 回覆
480 Like 3 Dislike
開始左第一次化療藥未?

今日做左第一次了

Total 要做幾多次?食左反應如何?

睇番個資料,個化療叫做Gemcitabine
三至四星期一次療程,做六次
今日即時應該未有反應住
終於搵到新post

一路碌都諗緊唔見你既

阿妹記得我
一來呢幾日妹忙無咩時間上網
二來我search "22歲"都唔見有樓豬新post就放棄左
之後唔死心,直接search樓豬個名就搵到

777巴打緊係記得你
咁有心成日上黎支持
今日生日, 祝樓主早日康復

多謝,你心意佢收到了
見到樓豬要做化療希望有奇蹟同埋唔好咁辛苦

佢食野今日又差左好多
中午食左幾啖蛋糕,夜晚好勉強食左小小蒸水蛋
個人瘦左好多好多
樓豬頂撚住
樓主加油
頂撚住呀屌!!
頂撚住
我之前唔祈禱....不過我以後會幫樓主一家祈
希望樓主一家平平安安,可以一家人食餐飯。

佢食野今日又差左好多
個人瘦左好多好多

唉好慘
有無飲d營養奶粉補充下

醫生話佢要有足夠蛋白質先可以做到個化療
但佢真係食唔落野,所以呢邊都話遲下開蛋白粉比佢沖水飲

佢食野今日又差左好多
個人瘦左好多好多

爸爸做緊第一次chemo,所以好明白你感受。睇住佢辛苦,理性上知道需要做chemo,但感情上見到佢又好心痛。你要保重,好好照顧自己,正面面對難關,為大家加油!

(利申:頭先先同老婆呻完,做正能量撚是需要勇氣的)

佢食野今日又差左好多
個人瘦左好多好多

唉好慘
有無飲d營養奶粉補充下

樓主,就算唔食野都要飲下野
好奇問下,你地醫院有無話指定探病時間?
巴打加油! 只係睇字都覺得你好辛苦
想去探下巴打

佢食野今日又差左好多
個人瘦左好多好多

唉好慘
有無飲d營養奶粉補充下

醫院好似有酌情權,病房經理比就ok,其實唔影響到人,再加病人要長時間有人照顧,病房通常都會比你入去,但最緊要唔好成日出出入入同阻到其他病人

咁都好D ...
希望樓主遇到d好既醫護人員
祝巴打早日康報 撐住!
巴打加油!
我知你一定可以好返架!唔好放棄呀!
巴打家人同女朋友都要加油!
巴打加油! 只係睇字都覺得你好辛苦
想去探下巴打

我都想

佢食野今日又差左好多
個人瘦左好多好多

唉好慘
有無飲d營養奶粉補充下

本來就有指定既時間既,中午同晚上
但呢到啲人唔多理我地,唔好太多人太嘈就得,所以我地11-10起到都冇比人趕過
頂住呀樓豬
我想問巴打經濟方面負唔負擔到?
我願意第一個損小小錢
我想問巴打經濟方面負唔負擔到?
我願意第一個比小小心意幫手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞