22歲兩度患癌 你問我答 (4)

1001 回覆
480 Like 3 Dislike
食唔食到野
早d休息啊

食量進步緊

叻仔 我當時也是有胃口就盡力食,到打完針之後又嘔又舒服就抖抖,食少D

我好唔舒服時會試下搵D嘢去分散自己注意力(睇書or聽歌之類),巴打也試試,我用呢個方法捱過半年呢
巴打加油 之前一直有睇 post 1 同 2
都冇留名 呢兩日突然諗返起你即刻 search 返個post 人生第一次留名就係同你講返句加油 好欣賞你咁positive
我細細個媽咪都有過 cancer 佢都好似你咁樂天而家已經健康咁過左廿年 你都要加油 希望你唔好再發燒同埋少啲痛症啦 要頂住!!!
岩岩同醫生傾完,又更新下情況

琴晚諗住半夜又會高燒,點知冇,訓得幾好
到今朝比人嘈醒,即刻成身發燒,又39度

透氣感覺上比前幾日喘左,都係吸得少呼得多

見完醫生,佢話開會傾過提議我即刻開始下個療程
發燒方面驗過晒都冇菌,估計都係腫瘤引起,所以話照落化療藥,最快既今日落

終於都行到呢步,希望今次隻化療藥真係有奇跡

由於估計落左藥比依家更辛苦,我會拜託我妹暫時覆下post先,等我有返啲精神就會再上黎,多謝大家
食飯未呀巴打
加油呀

食左,今晚kfc桶飯,差唔多半個

胃口有好到喎
加油呀

但可能發燒太耐,感覺愈食愈瘦

有無問下醫生咩情況?

咩都驗緊種過,都冇菌
巴打加油,女朋友點呀

關心左你女朋友添

照舊朝11晚9
食飯未呀巴打
加油呀

食左,今晚kfc桶飯,差唔多半個

胃口有好到喎
加油呀

但可能發燒太耐,感覺愈食愈瘦

最緊要有胃口食野
第日好返好快肥返

準備落藥又冇胃口
巴打加油

多謝
樓主頂住呀 發燒應該係身體防衛機制 好野黎

另外你係咪話7歲生左粒野先發現到生癌? 咁粒野又有幾大粒?

半個乒乓波左右,生係頸
新post繼續打氣

加油巴打
早日康復

知道
加油撐落去
早晨呀
今日記得都要keep住食多d休息多d呀

要準備全面戰爭
巴打加油 之前一直有睇 post 1 同 2
都冇留名 呢兩日突然諗返起你即刻 search 返個post 人生第一次留名就係同你講返句加油 好欣賞你咁positive
我細細個媽咪都有過 cancer 佢都好似你咁樂天而家已經健康咁過左廿年 你都要加油 希望你唔好再發燒同埋少啲痛症啦 要頂住!!!

多謝你,落藥前幫我打打氣
食唔食到野
早d休息啊

食量進步緊

叻仔 我當時也是有胃口就盡力食,到打完針之後又嘔又舒服就抖抖,食少D

我好唔舒服時會試下搵D嘢去分散自己注意力(睇書or聽歌之類),巴打也試試,我用呢個方法捱過半年呢

其實我都想聽下歌,但好多時攰到耳機都唔想拎
巴打又係我啊
之前趕project所以無追po
繼續努力啊
希望你快啲打死晒啲癌細胞

發燒方面驗過晒都冇菌,估計都係腫瘤引起,所以話照落化療藥,最快既今日落

由於估計落左藥比依家更辛苦,我會拜託我妹暫時覆下post先,等我有返啲精神就會再上黎,多謝大家

無問題啦 奇蹟一定出現
咁多巴絲支持你好快無事
巴打係唔係阿狗

隻藥係咩藥黎?
早晨呀

要準備全面戰爭

你細個贏過一次
今次都一樣可以打低佢
大把巴絲陪你集氣練贏佢

巴打,等你好消息呀
早晨呀

要準備全面戰爭

連登準備全面支持你
加油呀巴打,打化療藥好辛苦,食唔到野都要飲醫院開果d果汁呀
俾個時辰八字望下
好好奇
加油啊樓主
你有冇聽過一隻叫reserve嘅營養補充食品?
係幾種抗氧化物質嘅濃縮果汁 裏面要樣嘢叫白藜蘆醇對抗癌好好㗎
我之前由化療開始都有食到 係啲細細包嘅果汁咁 兩啖就飲晒 我覺得幾易入口
同埋好似化療期間飲會令化療效果好啲㗎! 樓主同屋企人可以上網search reserve antioxidant fruit blend dietary supplement參考下
之前我喺醫院化療嗰陣都見幾多人有飲
希望幫到樓主啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞