Citi 手機開戶 [4]

1001 回覆
18 Like 5 Dislike
一般跟申請時既條款
不過你最好打去問問
有無人真係用app開到account?

搞左幾次一係身分證認唔到,一係認晒所有文件最後話唔得
一個工作天
今日轉, 聽日收到
on9左 交完SOW 仲要覆返email先得
我係 冇落過分行 補過一次文件 等左半個月就成功開戶
用App 影果d文件都唔夠仲要補文件?
明天下午
補住址證明同財富來源 佢有個位畀你UPLOAD
今晚再試下先

唔該晒巴打
開戶正常佢會開月月增息同通知存款
其他戶口你可以之後追加
(存款戶口要分行, 股票可網上)
近排轉左新APP
存款戶口要分行即係點?
月月增息唔係已經係存款戶口咩?
佢有 d optional 既 acc
可有可無
e.g. HKD statement saving, CNY statement saving, USD statement saving
想請教下 六月申請過 之後其中補過文件
之後一路冇收過電話 又或者可能無聽到個電話
係咪應該要打個電話問一問?
bingo
個APP廢到.....AN機去到最尾影地址即彃, IOS入都入唔到開新戶口個頁面..
想問岩岩批左成功開户
係咪佢自動寄提款卡比我,定要係apps入面再申請
自動
如果你turn on佢個global wallet,citi就一毫子都唔收

如果當地櫃員機收你錢(一般撳錢時佢會彈句嘢出黎)你就要俾。好多台灣機收港紙廿蚊度,日本就一間間銀行,有時間可以試多幾間,我上次去北海道就搵到幾部唔收手續費嘅。

Global wallet個精髓係佢直接扣你外幣嘅戶口,如果你有10萬yen,你可以撳錢/碌卡/apple pay 10萬yen,佢一毫子都唔收你,碌卡/apple pay仲同平時碌其他卡一樣,有cash rebate

其他post有講過,如果外幣戶口無錢/唔夠錢而走去撳錢/碌卡,咁係會直接reject,唔會轉番扣港幣
請問二代身分證可否用 app 開戶? 個 app update 咗未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞