[DSE 9分 已升U] I大升學 你問我題

145 回覆
33 Like 3 Dislike
都係FD升上嚟ASSO
想year1駁返上U 咩U都可以
係咪會睇返DSE 個成績
考返個IELTS 係咪會穩陣啲
報咩邊間asso
HKUSPACE
想問吓邊度可以睇返SE柴灣以往嘅升學率高唔高?
因為見好似個個都提青衣多
但係同屋企真係一頭一尾,驚日日都遲到
或者李惠利嘅話呢?好似又係無點聽過
我之前班上有個同學住柴灣,但係佢都走左過黎青衣讀。
如果驚成日遲到可以考慮住Hall。
李惠理就唔建議,唔好貪一時之快而選擇錯誤,
到你HD畢業你就後悔
入到u讀到趴起到未
你好想問下,我dse英文1左,但因為當年有ielts 5.0所以收咗我讀副學士,冇讀過FD,我宜家讀緊asso yr1升yr2,gpa3.7,請問大學會唔會因為我dse英文1而唔收我?我驚考到ielts 6.5都會唔收,有人話一定要有2先得,我打算city/bu/lingu
想問獎學金係咪year 1同year2各拎一次
你應該Apply咗先啦...
non-jupas唔太睇DSE成績 除非你DSE成績好釨
HKSAR Government Scholarship 嗰個係
兩年共4萬可以拎
FD 無指定
HD 揀青衣就最好
樓主有冇住過青衣hall?
無 日日來回用兩個幾鐘
未出黎做過野? 成日神化HR,,實情有手有腳都搶住請 根本全部行頭都唔夠人

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞