南海一觸即發?殲11永興島列陣

311 回覆
262 Like 12 Dislike
4 架 vs 9x 架???傻撚咗?
最右邊兩隻好似就黎跌落海咁
定係飛緊?
得十部仲要中國產
https://theaviationgeekclub.com/attack-helicopter-crews-explain-why-an-attack-helicopter-if-properly-flown-would-defeat-most-fighter-airplanes-in-1v1-air-combat/

掃到都無用
識玩既直昇機機師會貼地飛行
地面雜訊會令戰機好難鎖定直昇機

加上直昇機可以滯空盤旋
轉身同瞄準速度係戰機兩三倍
所以直昇機一定先手過戰機

不過其實戰機同直昇機既飛行高度爭幾遠
真係有機會交戰既機會唔多
但用返螺旋槳戰機可以食返D直昇機
固定左係艦到架
沙特就算撚數啦,世界上最垃圾既國家之一
呢個level嘅爆炸已經夠disable主戰坦克(斷track, 壞引擎/主炮/sensor, 震暈/死車內乘員)。所以應該無乜車可以survive到,最多最多可以保到裏面啲人唔死。
以 軍費 : 軍隊質素 嘅比例嚟講,應該係最垃圾
長知識 其實宜家啲飛彈係咪真係可以lock死架車 一lock到就唔洗旨意走到
其實中共新式戰機有幾多
放得8部有咩用
人地美國講緊最新銳f22都過百架
唔同美軍比同非洲啲軍隊比?
1991年F117已經test過伊拉克有法國監工ge機堡都擋唔到
首先睇你用咩飛彈,雷射引導要一直照住目標,早期打高速移動目標有唔少問題,包括照唔到目標(樹葉,欄杆擋住),或照到一半目標入咗盲點。依家問題就解決咗,基本上雷射照你一陣就可以lock你,點work我就唔係好清楚。雷達鎖定就用雷達lock住你簡單快捷,不過較容易被干擾。其次睇目標,Size太細雷達lock唔到,雷射都唔好瞄。移動速度反而唔算太重要,因為真實飛彈快過電影好撚多,你得個快字係唔會走得甩。反而加速度同轉向性能更重要,飛彈其實得一次機會命中你,佢係用呢一刻計你下一刻會去到嘅地點打你而唔係追你車尾,你揸超跑勁到可以impact前一刻大幅加減速同轉向,應該係可以「避」到空地導彈。不過空地導彈根本唔洗直接命中你,佢係隔呢十米爆炸你都玩完。
唔怪得斬首行動可以做到 比佢入到自己國土 想斬首睇黎真係好輕易 咁計上次美國行左入廣東 啲高層咪懶曬尿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞