[有梁祖堯] Viutv 調教你男友 7.6起 一至五 2230-2300 (3)

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
我有佢咁靚仔 我都會成日去
可能係evelyn知道jeffery條件好 想攬實
加上自己control freak
先營造到湊仔咁嘅形象
睇左十集唔覺jeffery真係咁廢
反而似係善良聽話乖乖仔
佢講過自己襯衫出街都要被evelyn話
可能被湊都係滿足想湊嗰個
肯定成日去搵食
same thoughts
咁依家打唔打到呀 佢後尾咪睇左囉 問題
但係拍咗5年拖 對女友真好
詩勁好cute
如果evelyn同jeffery係一個鍾意做老母湊仔,一個鍾意比人湊,願打願捱,咁講嘅話洗咩去男友訓練營比祖祖調教要佢學識照顧自己
大家可以去詩勁ig睇下個post
原來啊芒打電話比佢個日就係立國安法個日
大家都討論緊香港未來個啲
但最應該同佢討論未來嘅人唔係身邊 連msg都無得
所以詩勁先會咁唔開心喊哂口
上面仲有人話詩勁假 鏡頭底下發生好多野觀眾唔會知
有睇開詩勁youtube/100毛都知佢真係個樂觀又直接嘅人 一啲都唔虛偽 鏡頭前都照樣粗魯但又好girlfriendable
之前係餐廳同屋企人見到佢 佢真人nice到爆
沉晚電視見到佢啲眼淚bit出嚟我都根住喊
個陣純粹諗起如果自己好灰個陣咁啱秒聽竟然係另一半 仲要係預咗完全無得接觸嘅情況下 真係會好感動
個感覺就好似對方乜都唔洗講 但一野攬落你到
依架先知原來係立國安法依件事
相信好多人個幾日都灰到失眠 好多野諗 諗下BNO個啲野
但如果同對方拍咗幾年 又唔知結婚、末來嘅野 又好撚中意香港依個地方 但好心痛香港變成咁
但完全無得同對方商量 仲要一聽對方把聲好似係另一邊玩得好開心咁 個刻情緒的確有啲崩潰
例子
ex對個女朋友好差
例如...個男朋友 性格好差
成日發脾氣
又爭人周身債
又唔識體諒女朋友 etc.....
咁個女朋友好唔開心
但係又無分手
跟住就去 其他地方 其他活動
點知又突然識到一個天使藍
天使男對個女仔好好
又體貼
又關心個女仔開解個女仔
跟住就開始咗

喺咁嘅例子入面
個女仔係咪冇錯先?

其實前果幾頁大家都異口同聲喺度話佢送綠帽
就係因為佢冇正式分手就去識第二個
去開展另一段關係

冇人需要佢講出個ex有幾差
佢哋當時關係有幾唔開心
但係點解 明知舊果段關係已經有問題
令到自己唔開心
點解唔係正正式式同ex分手
正式結束一段關係先?
大家清清楚楚堂堂正正結束完關係
個女仔去其他地方令自己開心或者去認識其他人的話
就冇人會再執著呢一點嚟講啦
好撚好笑
成班花痴諗住靠Comments想拆散人地
呢D樣唔出去搵食都冇人信啦
jeffrey好撚靚仔
冇㗎喎如果你係都要斬成一件件咁睇嘅話
未散就落club玩然後識到個新歡都係Timing嘅問題
Suky又真係散咗先同阿餅一齊
以你個例子都唔見得個男仔好珍惜女仔
認真 如果分手有咁易
就唔會有啲咩分手箍煲要跳樓自殺嘅新聞啦

不過派帽就真係唔好啦大家
我viutv網上重播有聲畫唔同步 點搞
唔好對人要求太高啦 感情上好難做聖人 就算你自覺唔仆街 對方都未必係咁諗
好多事情都不足為外人道 無必要對佢咁苛刻
咁多人討論 證明節目組揀佢地揀得好 一開始個個以為阿餅唔認真 原來佢一開始係叫Suky搞清楚先再搵佢
好多事情唔易講得清 霧裏看花 當事人ok咪得
其實講咗咁耐
都係執著女方送綠帽呢個問題

對人要求高 / timing問題 / 感情無分對錯 / 外人唔清楚 /愛情唔可以斬件黎講 .....etc

係咪就可以合理化送綠帽呢個問題

721 兩個軍裝話唔夠警力所以掉頭走, 唔可以衝入去出制服白衫人
係咪就可以合理化佢哋掉頭走呢個問題

可能你地覺得綠帽無問題
但我個人覺得綠帽呢樣嘢真係一個好大嘅問題 加上 感情同721事件比較係兩樣好唔同嘅事
但係大家可以深入思考 諗下做人/拍拖係咪可以用一d藉口去合理化某d事情

回咗幾個留言
都冇乜嘢再補充啦
真係too long didnt read
不推文 上一頁
By situation黎睇佢地關係真係情有可原咗
不過無人話派帽呢個行為係啱
你斬件嚟睇我都可以話你同藍屍睇野無分別
只係我覺得比嚟有乜意思
觀點與角度
我地又唔係當事人
感情事都唔係只分對與錯黑與白咁簡單
唔係話分左手先開始咩 幾時有送綠帽
未分手識到依家男朋友唔等於綠帽前度喎
睇返重播 因為個Ronald同餅好扮嘢 係咁想搶咪 超煩 講嘢又假又無內容
重新睇第十集

好感動
其實個女仔未處理好自己前一段感我就想同另一個開始

所以咪俾人鬧到反艇

反而係男仔話你處理好自己嘅感情先再嚟搵我

呢一個呢一點係值得讚個男仔
幾好聽
但係似詩勁會幾靚女
agger
可惜錢七同徐淑敏個例子實在太深入民心
好似全部生女嘅都係似老豆
郭可盈同林文龍個女都係似老豆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞