A酸記錄? 食左A酸6日...

794 回覆
21 Like 37 Dislike
食左48日,暗瘡仍不斷生,重點係難消,兩個禮拜都未必消,究竟係咩問題
我都係 大半個月
慢慢嚟啦 有無驗肝
有,姑娘叫我食咗25日之後就去驗
醫生放假買唔到藥,有無人可以賣d 黎頂幾日😭睇開長陳
依家長陳比咩牌子A 酸?
第7日 鼻開始乾 生左3-4粒
大家食a酸會唔會查保濕架?醫生叫我唔好查保濕,要等塊面甩皮換返靚d既皮膚
幾年前食咗9個月
時間比一般人長
但到而家都好少生瘡
過程係有D難捱
回頭睇 只會後悔唔早D食
食左個半月30 轉左40mg 一開始加類固醇 宜家轉加抗生素 第55日 仲爆緊 越黎越嚴重 真係好灰 好想放棄
我食O廠
你食左幾耐先開始冇?有冇爆發期?
咁你點解決?轉左A酸?
好左啲印幾耐退?有爆發期嗎
有爆發期嗎?大概幾時爆完? 食幾多mg? 幾時開始會冇印?
請問幾時開始平返?有冇爆到
有爆發期嫁……年幾兩年印都冇,本身我係白
食完成個療程之後 啲瘡唔會不受控咁狂爆 但間中都會爆一兩粒 不過好快謝 同埋面油冇咁旺盛 不過最緊要都係早睡早起 飲多啲水 少油炸嘢 同埋做好護膚
上年五月食
食左5個月,10月停左
無睇醫生,用自己途徑買 800一盒ROACCUTANE 20MG
而家用緊果酸 無晒瘡,但係塊面唔再平滑同D印未退晒
果時爆到七彩
GRAD果日都爛住面影相
我食30mg 幾多mg其實有兩種食法 一種係跟體重食 一種就低劑量食耐d 我一個月到已經冇生暗瘡 頭一個月有抗生素食冇爆發
我爆發期成個月,依家28日都仲爆緊?
好似仲差過之前
仲要好多頭皮😅
我每晚用Laneige Lip sleeping mask厚敷 然後出門口前薄薄地查 keep到全日唔甩皮
已經食到最後半個月啦
total食左六個月
長陳40mg 三個月
之後加到60mg食左個半月左右
不過流鼻血流得太勁同埋覺得長陳無咩料同好難book所以轉左尖沙嘴曾xx食20mg加啲洗面野同藥呀咁
暗瘡無再出 不過最近唔知係咪熱左同天氣熱左有一兩粒出返不過好似都流流地
所以食埋依半個月想去中環顧醫生埋尾
想問有無巴絲睇開同埋咩價位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞