A酸記錄? 食左A酸6日...

794 回覆
21 Like 37 Dislike
7月11日第一次去睇長陳
到而家食左六日藥
油脂分泌少左 30-40%到
開始feel到 皮膚有少少崩緊
嘴唇比較乾 要搽潤唇膏咁
仲有
見到鼻上嘅黑頭浮緊出黎
塊面之前暗粒多 會摸到好嚡
不過而家滑左少少
啲粒粒變左酒米 一R就R到出黎
-
我知都要一段時間先會好番
純粹好奇想問下/對比下
其他岩岩開始食A酸嘅巴打絲打
你地用完之後有咩感覺?
食完一星期下巴一晚生左廿幾粒瘡
好撚爽又好恐怖
之後就冇生過暗瘡了
第5日 冇咁油
完成療程要預幾多錢?
之前我食完嘅感受係好正 點解我咁遲先知有呢隻藥
上個禮拜啱啱食
宜家第二個禮拜
有啲擔心唔知work唔work
我約左下星期睇暗瘡 應該都要準備食
你地食之前有無抽血既?
最好每日影相記錄 仲MARK埋食左D乜
平時我當糖咁食 無聊食幾粒 依家好返晒 連印都無埋 兩個月清
我下巴都突左好多粒粒出黎 但又無乜點紅
唔記得講 我塊油仲有少少痕 唔知有無關係
醫生叫我食左四個月先 再睇下點 第一次睇連診金840蚊一個月
醫生話食一個禮拜再抽
無呀
我都有少少擔心 因為我係第二次食 所以驚會無咁好效果
我有影低 不過始終岩岩食 表面上無乜大分別
比起啲副作用 爛面先係最難頂
我已經食到最後六日
早你2日食 , 頭皮好似落雪咁, 仲有少少鼻血。希望快啲捱過
我食左一個月 有咩問我
我早排完哂個療程啦
過程係有少少辛苦架!
你岩岩開始食,有機會會暗瘡大爆發,所以你應該有食埋antibiotic control ?
冬天果陣慘d,好乾,我皮膚乾到出紅疹,兩邊面紅bob bob,喉嚨好乾,訓教要帶手套濕fu moisturiser。
但係過左個幾月就慣架啦,慢慢你會見到無哂毛孔,由奇依家日日帶口罩個個都爆瘡,但你就皮光肉滑😎😏

你記住要做足防曬,要keep住補! ! ! ! 好重要,因為A酸吸光,好易曬出斑! ! ! ! 係一定會出斑if 無防曬! ! ! !
用咩防曬穩陣?
口服加外用 成塊面好紅好那
食完14日之後唔得閒覆診停左10日先再食番 希望唔會太大影響
我早一兩個月爆瘡 有諗過食a酸
都有買濕鳩暗瘡分手療程plan 後尾睇到個ig係賣四環素
要食兩個半月藥 而家食左一個月 已經消哂炎得番印
個plan一次都未做等食完療程去印算
的確唔係醫生出藥係有風險 但我食完work既
利申:唔係打手 打手死全家
只係由細到大都未爆過瘡 早一兩個月終於明白爆瘡點解咁慘 無撚哂自信
點解會買係因為副作用無a酸咁勁,仲要無爆發期
真人體驗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞