[InSomnia] Dreamcatcher討論區(20) - OT7幾時合到體 武漢劇毒做曬暑期作業未

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
今日追 cam 好神
個個都追到
有七八成但番都都要執
dklm ... 但到底番去未呀
我入坑無耐 有無大佬知道dc fs大概要買幾多隻 今次仲要得40個位
其實 jiu 成日禁底把聲唱 … 姐係其實之後編曲仲有得用 … 講 pitch 佢同腎真聲通透度高 d 同聽落脆 d ...

反之娟高音就有 d 癡立同磁 … 沙沙地 … 岩唔 rock 同蒼既歌 …
雅 d 把聲真聲厚到爆 … 但佢個腔好甜 d 尾音 … 佢歌技真係唔差過腎
而家真係唔知 … 應該要訓身
btw ... welcome
今次video fs應該都要幾十隻啦掛 咁多人爭
有jiu錫錫
畀人哋嘅fs經驗畀啲決心你
祝你好運
https://twitter.com/I00IlOOl/status/1297130057350045697?s=19
前一秒仲諗緊冇人抬起Sua
點知娟比人抬起左
娟把沙聲唔係仲岩唱rock咩
不過同意攸腎係清聲 攸硬係凝住佢唔夠power 所以岩唱soft line
娟腎雅既vocal都係好夠power
依加睇番轉頭Deja Vu都幾神作 ballad溝rock 可以show晒所有成員既vocal 攸東佳既soft voice都出到位
依個真係
果陣我都仲未好識DC 但本身因為金煙雨生化房同河鉉雨音樂隊長所以有睇開蒙歌
娟果個stage真係唱100次都應該係娟贏

好似話個對手係sm嘅人
明明唱得咁好 英文發音又好過人都可以輸
打錯左 … 岩哂打左岩唔
so99y ... btw 高汁討論
adore

Global場定咩場先
限韓國網就少d
global就多d
想必中就再買多d咁
今次變左韓國人25:海外狗15 咁上下比例
佢份人係咁
好似V-1最後都係揀自己鐘意既歌>>>參賽會有利既歌
V1三首都好聽
決賽果首都唔係冇競爭力 編曲有落到高音highlight但又show到佢character
真係對手太強啫

其實一直想問點解 JIU visual 咁屈 kpop圈都好似冇乜人討論
啫係女idol就算隊組合霉霉地 但門面靚既話都應該會引人熱議 定依家已經冇呢枝歌仔唱
同樣道理dc歌高質 唱得跳得又睇得咪又係冇人識
係唔紅就唔紅架啦
歌又真係可以唔聽喎
但有女都唔睇係咩料
不過你都岩 有d野整定 just saying
因為唔係大公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞