[InSomnia] Dreamcatcher討論區(20) - OT7幾時合到體 武漢劇毒做曬暑期作業未

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
越嚟越高音
佢高音嗰下反而冇加空氣 可能前段係特登營造迷離嘅感覺
我聽多左佢地d live覺得sua唱功分分鐘勁過賢
不過定位主舞所以冇比咁多機會佢
Vocal dance rap全部做過晒
比到我呢種感覺係因為scream有次唔知咩radio佢地坐係度live
sua無啦啦嗌左4下scream出黎
佢同腎兩個都係奪命二號人 … 腎 d 舞都追住雅 … 講唱 … 雅聲底厚 d … 仲好巨氣
反而腎聲底似娟 d … 無咁厚 …
所以其實未必係功底排 … 番番慢歌腎又好聽 d
但老實 … 唱功講 jiu 今次都無咁喘 … 再睇東美佳 … 都無乜好彈啦
大家都好全能
佳今次rap真係
係 同埋佢之前dejavu同piri跳到尾到佢part都好夠氣
仲有idol radio唱cider同shower
https://youtu.be/miivq3wZqV0
屌 好撚癲 真係可以上到咁高音
坐係度海豚音
啱先睇先發覺今次編舞團隊有個好似參加過101
全職做左舞團
好癡線 ... 坐係度海豚仲要一扯就黎 ...
又勁大聲 ...
其實呢條後面睇娟同腎 rap 都好好睇 ...
仲要有D螺絲係上面
今次feel到佢同大米rap有進步到
https://www.youtube.com/watch?v=K_JnCKiTLYU
係啊佢係跳hot issue扯高件衫個個啊
記得由deja vu開始已經係佢做編舞
hfe俾左performance director佢做
腎同雅個vocal range應該差唔多 可能腎再高少少 但最大分別係腎個音色好聽
舉個例就係雅把聲係唱唔到腎cover Perfect果種效果 腎把聲好清
娟就純粹真係爆到好高音同埋技巧好屈 Boca臨尾嗌果段高音真係誇張 收尾d震音好撚癲
Jiu初出道明明係分副歌比佢 但同組合風格相比把聲太soft Rose Blue有段副歌breakdown mv跪響度唱果段就真係fit晒
娟我覺得係有少少煙嗓技巧屈係真 你見佢上v-1可以同延靜鬥就知
得jiu一個烈焰紅唇
娟係好小主唱小有呢 d 聲 … 有 d 磁又有 d 拆 … 但真係好爆 … 粗粗地又岩 d 慘歌 …

反而出面大部份主唱都係通透聲多
v-1 好睇 … 靜又係屈又仲後生一段 …
唉娟之前上蒙歌唔係因為內定又點會咁快出局一聽就知高低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞