電鋸人 03

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
最尾mkm返左電次屋企有咩意義?d狗都去埋電次屋企
重睇
你地係邊到睇82話的?
睇開果個app 好慢更新
漫畫人個apps
個結尾應該會好似炎拳咁樣令人睇到好depress
啵奇塔
個原因咪想解佢約lo
阿格尼嘅經歷的確令人depress
但我覺得結尾係Happy ending

我諗電次頹完就會彈番起身
今集佢雖然好慘 但契約仲係有效 咁即係仲未放棄過普通生活
只要佢唔放棄就唔會俾mkm殺死

不過你永遠都估唔到藤本諗咩
唔比佢幸福
我有一招仲勁
學人玩ntr,電次得個望字
電次有個願望好似想屌女
電次仲有機會幸福,就係一心一意痴住mkn,反正本身都想做佢隻狗,當自己鐘意左個癲婆就得

回想返劇情電次同啵奇塔契約嘅,除咗啵奇塔想睇電次嘅幸福夢想,應該仲有最開始嘅互救契約,所以mkm未破壞完契約?
電次救狗:俾血
狗救電次:俾心
所以已經完成左契約?
電次第一次死果陣契約renew左
波奇塔俾心電次
電次俾佢睇夢想

而最開始互救契約可能波奇塔幫佢搵生活費當係救左佢 鳩估
我都係估估下,因為按照mkm所說佢所做嘅係為咗破壞契約,咁無法完成契約嘅電次應該當場死亡,但仲生勾勾到聽朝。。

唔排除第二個可能係,mkm仲未破壞完成幸福個契約,因為mkm就係電次最大嘅幸福,呢種咁浪漫嘅可能性。
點解唔比幸福電次完成契約?

我諗電次要確實咁過到以上嘅生活,先為止完成契約。
就好似電次照顧傻咗嘅power嗰陣,就應該最接近電次幸福嘅夢,所以嗰陣啵奇塔先出現,叫電次唔好打開門。
電次曾經想同炸彈女私奔 所以mkm份量其實唔重?

電鋸狗契約係讓佢看電次既夢
只要電次唔放棄 契約都未破壞
mkm對電次嘅份量冇可能唔重,大概同bomb一樣重要,都係講過鍾意電次嘅女人。
我諗pochita應該係解放惡魔而唔係電鋸惡魔,電鋸只係外表,真正意義係解放,可以鋸斷mkm嘅支配,所以先可以放灑D惡魔出嚟同唔受mkm影響
就好似mkm 有D鏈但唔會叫佢鏈惡魔係咪所以唔好先入為主,以為電次一定係電鋸,總係覺得作者想玩chainsaw man ->unchained
如果話電鋸象徵友情;秋同power象徵親情;蕾塞象徵愛情嘅話,我覺得mkm象徵恩情同性欲,我個人認為mkm喺電次心目中都算重要嘅,不過應該唔及其餘嗰4位咁重要

不過考慮到電鋸依家活喺電次入面,其餘嗰3個又死晒,比電次重視之餘而又生勾勾嘅,依家真係得返mkm一個

夢想嗰方面我覺得電次其實只係想過平凡嘅生活,但秋同power瓜柴,依家又要直接面對自己弑父嘅真相,正常人都應該ptsd+重度抑鬱又剩,咁樣嘅心態仲可唔可以過到平凡嘅生活呢?我有保留。而且就算比佢走出傷痛,mkm都會繼續趕盡殺絕,都幾棘
至於名方面可以咁解釋,因為好多普通人都害怕自由,情願被控制,電次就係其中一個例子,而有D人亦害怕失去控制緊嘅人,例子mom,總統,所以pochita先咁把炮
嗰刻嚟睇,電次心目中bomb>mkm,唔係就唔會諗住私奔啦,mkm喺電次心目中係佢恩人同埋性幻想對象,但bomb對電次嚟講係戀愛嘅對象,雖然呢段關係無疾而終
覺得係故意咁畫
同屌完人相同既地方係一樣冇晒慾望
不過成個過程係完全唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞