電鋸人 03

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
基本上power死硬,依家只係睇點死
除咗電次同mkm之外,其他角色條命都朝夕不保
.hack系列好好多

不過而家冇小學雞識
未來惡魔點解會知power點死
秋就應該死咗,同秋嘅契約應該完咗
佢可以唔同電次/power立契約都睇到power未來?
定係佢喺其他契約者嘅未來睇到power死
佢係見到秋同power一齊比電鋸殺
佢預知係以契約者為中心黎做預知
應該係附近波及到嘅人有包埋power咁解
雪球戰呢個方式表達成件事真係痴線
佢唔咁畫都未必咁痛心
睇完一話好似睇咗三十分鐘電影咁
分鏡同線條都無得彈
作者再咁畫應該會出現藤本之惡魔
今話真係睇到想喊,班人畀血電次果陣,電次就下左一個好難下既決定,然後喊住咁同秋打,到最後果頁,睇住秋同細路打雪戰,真係忍唔到唔喊
當初電次仲要懷疑自己冇咗人嘅心
今話完咗就唔洗懷疑啦
用同電次打雪戰變同細佬打雪戰表達秋已經安息又係痴線真係好難忍到唔喊

電次之後應該仲要慢慢殺自己鍾意嘅人
電次係今話死話唔定都叫happy end
好耶---!
好耶
分鏡就無得講。。。但係電鋸人線條/作畫係jump黎講算中下level
畫功ed野,點都唔夠故事重要

就好似av咁,條女幾靚都好,個故事差到爆,一樣j唔落
但問題係藤本咁都叫差
jump d新連載應該可以死一半以上
笑左盲撐撚真係好肉酸 我自己第10集就開始追 呢套定係佳作 但係d作畫比炎拳好似兩個人畫咁
畫炎拳啲助手走曬去自立門戶
例如spy x family同地獄樂
睇個款藤本之後又搵唔到好助手
結果啲畫就越嚟越潦
睇地獄樂就知點解藤本啲畫功點解差咗咁多
地獄樂靚到
姐係兩舊屎同一舊既分別
好臭同臭
係 所以有生之年希望呢套有動畫化
撞岩個良心製作分分鐘上神枱

btw jump好似2簡1簡左咒術
正路
電鋸又cult又意識流,啲設定又成日講啲唔講啲
而且睇銷量嘅話,電鋸喺日本嘅受眾應該冇咒術咁大
如果係嚟睇畫嘅點睇都唔係睇電鋸人啦
係咪呀
佢定位係我心中同一拳原作差唔多
睇畫嘅應該去睇一拳重製/亞人
要動畫化既都幾難做
動畫化唔難做
全部都已經係電影構圖

難既係動畫難超越漫畫
因為助手走左出左道畫地獄樂,頭幾期睇畫風會好熟
藤本仲畫左佐切支持個助手
好多人話巨人動畫好話漫 我都唔認同
D構圖氣氛係無可替代
暗之惡魔出場果幾幕太空人 我十年後都會記得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞