肥彭:侵連任不利於對抗中國

297 回覆
89 Like 84 Dislike
總統簽法案要考慮,兩院就係鳩黎。
你咁講姐係兩院審議法案無大局觀,完全唔識計風險,國會係意氣用事,大豆侵一定係深思熟慮
咩兩院還兩院呀?兩院代表全美國民意呀屌,咁都仲要拖足10日仲有乜好講,唔識唔好喺度扮識啦
武肺都未停,個個自己都未顧得掂,點會咁快同中國開戰

加上咁多美國公司有投資/資產喺香港或者中國,侵都要顧佢地,比時間佢地撤資

所以邊有咁快出制裁

望下中國,一立國安法,即刻安全曬,無水災,無雨災,無人死

比時間自己落台?
6年前個個都話比時間習大大做野
兩日?唔該睇吓新聞啦,7月1號已經通過送到白宮,而家9號啦⋯⋯

都係果句,我信肥彭>>>>>>>>>>>>>>>>>侵
黑面神上場嘅話就好睇喇
其實共和黨國會議員真係比民主黨出多d聲支持我地
民主黨尤其是班後生左派,好少出tweet撐我地
Aoc當初同幾個議員屌暴雪同apple,之後都冇提香港
阿祖你死得好慘
差d以為連登仔有選美國總統決定權
有制度就要濫用/用到盡/拖到最後?
照你呢種思維,中共都係跟制度跟程序去做咋喎,人大有最終釋法權,國安法都係加入去附件三,跟足程序架。
呢種邏輯仲話人兒登,真係笑死人。
個標題的確係肥彭話侵連任不利於對抗中國
但係內文係有講點解會有咁既憂慮,雖然我都係tldr

Patten previously said the task of creating a unified approach on Hong Kong had been made more difficult by the fact that “the so-called leader of the west, the present American president, doesn’t seem to believe very much in alliances”.

肥彭都有告誡英國政府盟友間團結一致係好重要

雖然trump行事作風一路都唔係好理盟友,但近期實績有明顯改善,近期多國歸位美國牽頭係不容置疑,如果解決到肥彭既憂慮咁變相trump既連任就無問題,大家happy
無論你仲係 15/16 定係已經有心水,都可以幫手將網上嘅選舉資訊 Share 出去

各區參選隊伍:https://legco2020.com/candidates
票站位置(自動定位):https://legco2020.com/news
現任議員大起底:https://legco2020.com/members
黃豆侵近日反應已經好失人失望
扣返假咪兩三日
今日美國先8號
Harris / warren 做vp 拍得住pence
其實trump都有好多中國業務
有無諗過佢而家表面強硬實際咁軟弱就係因為啲中國業務?
咁係咪咁有需要等到第十日先簽?
兩院全票通過加兩院議長都即刻簽名嘅議案點解總統反而要瞻前顧後?
兩害取其輕
等拜登贏先?
一秒就簽好得未?
人哋個總統係有權唔簽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞