肥彭:侵連任不利於對抗中國

297 回覆
89 Like 84 Dislike
最好笑係佢30歲已經開始玩政治,議員、保守黨黨魁、歐洲委員乜鳩嘢都做過,政治99,難得為良心76歲仲仆心仆命,做埋贊助人,穿針引線,幫你班香港人成立HK Watch,咁都唔信佢講嘅嘢。我心諗:你老竇老母都未必對你咁撚好啦。
連登仔d分析力真係令人嘆為觀止。

愛彭力召集
講簽署

侵知道佢點都要簽,無得唔簽
點解唔快快手簽等人覺得佢好強硬,反而拖下拖下咁呢?

浸撚狗味又出返黎
言下之意姐係兩院一致同意嘅法案係無經深思熟慮,純粹意氣用事?
淨係總統先有大局觀?國會係弱智?
“The Chinese can always win if they can pick off one country against another,” he said. “It is very, very difficult to make any coherent international policy work which goes to the fundamentals of being a liberal democracy that does not have the leadership of the US.”

“the so-called leader of the west, the present American president, doesn’t seem to believe very much in alliances”.
問題重點係就算你唔撚簽彈返轉頭都好,參眾兩院照樣有權通過,只係時間問題,你拖嗰10日嚟把撚啊?

好啦,你嘅行為客觀效果只係拖多10日時間,
咁我係咪有理由懷疑你幫中共拖延時間呢?
而家就係想知仲有咩考量囉

等越耐觀感上係咪代表唔想簽?我哋有咁諗法好正常唧
聽其言,觀其行,柒侵五月尾個記者會話會制裁中共,等咗成個月黨安法都出齊,到而家制裁影都冇,再睇五眼話收香港移民,似乎收香港人已經做到最盡,五眼應該用翻當年對圍堵蘇聯做法,中共入世貿後變成第二大經濟體同世界工廠,加上千人計劃用十幾年滲透,要分割中國應該至少要兩至五年時間,中共會唔會崩潰視乎外匯仲有幾多錢可以燒
雙普選係大事,一定要循序漸進唔可以操之過急,深思熟慮過先做得。國家更加唔可以容許一個反對國家嘅人做特首。

結果:一拖拖左20年

呢啲說話係咪似曾相識呢
pompeo 上任就正
不過佢冇話China joe上任會有利
唔係10日做好風險評估係極速
係因為10內佢一定要簽,如果唔係就發還國會重審。
10日有幾快?每個兩院通過嘅議案都係得10日時間畀總統,點解有D法案可以好快簽,反而自治法就要搞咁耐?
而家係兩院全票通過,唔係兩院有好大分歧喎,識唔識睇票數?國會全力撐仲要諗咩?

成班愛侵力扮盲。
又係呢D垃圾邏輯
咁你無做過黑警憑咩罵黑警得唔啱?
你無做過特首憑咩話林奠做錯?

柒就認啦愛侵力
兩院吹晒雞叫簽名同制裁都唔做係咩玩法?
人大釋法都係走程序架
掛著大豆deal
成個week la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞